BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM'den CHP'ye ret----

AYM'den CHP'ye ret

AYM'den CHP'ye ret
27 Kasım 2018 - 08:23 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Mahkeme kararında, CHP'li Engin  Altay, Levent Gök ve Özgür Özel ile birlikte 116 milletvekili tarafından 7035  sayılı Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan  Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun  ile ilgili başvuruda bulunulduğu hatırlatıldı.

Başvuruda, söz konusu kanunun 3. maddesiyle 2576 sayılı Bölge İdare  Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri  Hakkında Kanun'un 3/D maddesine eklenen (3) numaralı fıkranın, 12. maddesiyle  5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin  Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun'un 35. maddesine eklenen dördüncü  fıkranın ve 26. maddesiyle 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu'nun 9.  maddesinin (1) numaralı fıkrasına eklenen "Bölge adliye ve bölge idare mahkemesi  daireleri arasındaki iş bölümü ile ilk derece mahkemeleri arasındaki iş  dağılımını karara bağlamak" biçimindeki (c) bendinin Anayasa'nın bazı maddelerine  aykırılığı ileri sürülerek iptalleri ve yürürlüklerinin durdurulmasının talep  edildiği bildirildi. 

Anayasa Mahkemesi kararında, itiraza konu kanun maddelerinin  Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal taleplerinin reddine oy birliğiyle  hükmedildiği belirtildi. Kararda, ayrıca söz konusu maddelerin yürürlüklerinin durdurulması  talebinin de reddedildiği ifade edildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)