BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'nın dev borsalarının birleşme pazarlığı----

Avrupa'nın dev borsalarının birleşme pazarlığı

Avrupa'nın dev borsalarının birleşme pazarlığı
23 Şubat 2016 - 21:20 www.finansgundem.com

Londra Borsası ile Alman borsası'nın birleşme pazarlıkları yaptığı bildirildi.

İngiltere’nin en büyük borsası Londra Borsası’nı yöneten London Stock Exchange Group ile Alman Deutsche Boerse birleşme pazarlığında.

Londra Borsası’dan yetkililer Almanlar ile birleşme görüşmeleri içinde olduğunu doğruladı.

İki borsanın birleşmesiyle Amerikan ve Asya borsalarına kafa tutacak büyük bir Avrupa borsa platformu ortaya çıkacak.

Bu haber piyasalarda yayılmasının ardından, LSE Group’un hissesinde yüzde 18’lik sert yükseliş yaşandı. Deutsche’nin hisseleri de yüzde 8’in üzerinde prim yaptı. London Stock Exchange Group, şu anda Londra ve Milan borsalarının ana şirketi. 

Tamamı hisse senedi takası şeklinde gerçekleşmesi öngörülen birleşmede, ortaya çıkacak yeni şirketten Deutsche Boerse hissedarlarının her bir Deutsche Boerse hissesi için 1 hisse, LSE hissedarlarının ise her bir LSE hissesi için 0,4421 yeni hisse alacaklar. Birleşme sonrasında ortaya çıkacak yeni şirkette Deutsche Boerse hissedarlarını payı yüzde 54.4, LSE hissedarlarının payı yüzde 45.6 olacak.

Deutsche Boerse görüşmeyi doğruladı
Deutshce Boerse’den yapılan açıklamada, “Deutsche Boerse Yönetim Kurulu ve LSE Yönetim Kurulu 'potansiyel birleşme' konusunda detaylı görüşmeler yapıldığını onaylıyor” ifadelerine yer verildi. .

Açıklamada her iki borsa arasında gerçekleşebilecek potansiyel bir birleşmenin, yeni bir şirket altında yapılandırılacağı kaydedildi.

Yönetim kurullarının, potansiyel birleşmenin her iki şirket için birbirini güçlendirmek konusunda güçlü bir seçenek olduğuna inandığı aktarılan açıklamada, birleşmenin Avrupa merkezli öncü küresel finansal bir grubun oluşmasını sağlayacağına işaret edildi. 

Taraflar arasında diğer şartlarla ve potansiyel birleşmenin şartlarıyla ilgili görüşmeler devam ediyor ancak bu kesin bir anlaşma sağlanacağı anlamına gelmiyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)