BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'dan flaş Türkiye kararı! 13 yıl sonra bir ilk----

Avrupa'dan flaş Türkiye kararı! 13 yıl sonra bir ilk

Avrupa'dan flaş Türkiye kararı! 13 yıl sonra bir ilk
25 Nisan 2017 - 13:58 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Türkiye'yi siyasi denetim altına alma kararı verdi. Türkiye, 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime alındı

Fransa'nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) genel kurulunda, Türkiye'nin denetim sürecine alınmasını isteyen "Türkiye'de Demokratik Kurumların İşleyişi" konulu raporu gündeme alındı.

Oturumun sonunda yapılan oylamada, Türkiye'nin 2004 yılında çıktığı denetim sürecine geri dönmesini öngören tasarı 45'e karşı 113 oyla kabul edildi.

Türkiye böylece denetimden çıkıp, daha sonra yeniden denetime alınan ilk ülke olmuş oldu.

Denetim süreci, Türkiye'nin AB ile müzakereleri yürütmek için gerekli olan Kopenhag kriterlerini yeterli düzeyde karşılayamadığı anlamına geliyor.

Türkiye'nin AKPM geçmişi

Türkiye'nin 1949 yılında kurucu üye olarak dahil olduğu AKPM'de 1990'lı yıllarda oluşturulan "denetim süreci" üye ülkelerde demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) temel değerlerini tesis etmeyi amaçlıyor ve uygulanmasını denetliyor.

1996'da bu sürece dahil edilen Türkiye, yapılan yapısal değişiklikler ve düzenlemeler sonrası 2004'te süreçten çıkarılarak "denetim sonrası izleme sürecine" dahil edilmişti.

Kararın onaylanmasıyla Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Gürcistan, Moldova, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna'nın bulunduğu ülkeler ligine gerilemiş oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum25 Nisan 2017 21:44

    Türkiye kadar taş düşsün başınıza..petrol için dünyayı yakan pis teröristler..80 milyon insanız..6 ay tüm alman ingiliz fransız amerikan e israil mallarını markalarını boykot edelim bak nası hizaya geliyolar..ne terör kalır ne bişey..benzin, araba, kıyafet, telefon, gıda, temizlik ürünleri vb. her sektörde tüketmeyelim bu heriflerin ürünlerini ..

  • Yakup25 Nisan 2017 14:06

    Zavallılar, mahvolacaksınız da haberiniz yok...