BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da emlak krizi yaşanabilir----

Avrupa'da emlak krizi yaşanabilir

Avrupa'da emlak krizi yaşanabilir
05 Eylül 2018 - 14:50 www.finansgundem.com

ECB Denetleme Kurulu Başkanı Nouy, Avrupa'da bir sonraki ekonomik krizin emlak piyasasında yaşanabileceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetleme Kurulu Başkanı Daniele Nouy, Letonya haber ajansı LETA’ya verdiği röportajda, yeni bir ekonomik krizin olacağının kesin olduğunu belirterek, söz konusu krizin ne zaman ya da neden ortaya çıkacağını bilmediklerini kaydetti.

“Bir sonraki ekonomik krize ne sebep olabilir? Bilmiyorum ama emlak piyasasından kaynaklanabileceğinden şüpheleniyorum.” yorumunu yapan Nouy, Avrupa'daki bankaların yeni krize 10 yıl öncesine göre daha iyi ve hazır olduklarının altını çizdi.

Avrupa’da faiz oranlarının çok düşük seyretmesi ve uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisi nedeniyle büyük şehirlerde emlak fiyatları yüksek seviyelere çıkmış durumda.

Almanya’nın başkenti Berlin’in bazı semtlerinde 2008’de metrekaresi 500 euro olan arsaların fiyatı bu yıl 5 bin euronun üzerine çıktı. Aynı şehirde kira fiyatları da son 10 yılda yüzde 75’ten fazla arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)