BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa Komisyonu Türkiye tavsiyesini artırdı----

Avrupa Komisyonu Türkiye tavsiyesini artırdı

Avrupa Komisyonu Türkiye tavsiyesini artırdı
03 Mayıs 2016 - 12:27 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, Türkiye için 2016 ve 2017 yılı büyüme beklentilerinde yukarı yönlü revizyona gitti

Avrupa Komisyonu, Türkiye için büyüme beklentilerini yükseltti. Avrupa Komisyonu'nun 'Bahar Dönemi Ekonomik Görünüm' raporuna göre, bu yıl için büyüme beklentisi yüzde 3,4'ten yüzde 3,5'e, gelecek yıl için yüzde 3,5'ten yüzde 3,7'ye çıkarıldı.

Komisyon, Türkiye için yaptığı değerlendirmede, ekonomik aktivitenin düşük petrol fiyatları, genişlemeci para politikası ve asgari ücrette yapılan artırımın etkisiyle ılımlı şekilde büyümeye devam ettiğini belirtti.

Gelecek yıl düşük petrol fiyatlarının tüketici harcamalarına desteğinin azalmasını, ancak ihracak performansında normalleşmenin büyümenin güçlenmesi için yeterli desteği sunmasını beklediklerini ifade eden Komisyon, 2017 için ortaya koydukları yüzde 3,7 büyüme tahmini için ciddi riskler olduğunu da vurguladı.

Ücretlerde hızlanma, hanehalkı borçlanmasının güçlenmesinin tüketici harcamalarında öngörülenden daha keskin bir artış sağlayarak büyüme için yukarı yönlü risk oluşturabileceğini belirten Komisyon,
aşağı yönlü riskler olarak ise yurt içinde ve komşu ülkelerde güvenlik durumunda kötüleşmeyi işaret etti. Komisyon, en büyük risk olarak ise sermaye çıkışları yaşanması olasılığının göstererek, sermaye çıkışlarının keskin politika ayarlamasına ve iç talepte daralmaya yol açabileceğini ifade etti.

Avrupa Komisyonu, bu yıl için tüketici fiyat beklentisi yüzde 9,0'dan yüzde 8,6'ya, gelecek yıl için beklenti yüzde 8,5'ten yüzde8,0'e çekildi.

Raporda işsizlik oranı beklentisi bu yıl için yüzde 10,7'ten yüzde 10,8'e çıkarılırken, gelecek yılın beklentisi yüzde 10,8'den yüzde 10,9'a yükseltildi.

Avrupa Komisyonu, cari denge/GSYH'nin bu yıl yüzde -4,8, gelecek yıl yüzde -5,1 olacağını tahmin etti. Bir önceki tahmin sırasıyla yüzde -4,4 ve yüzde -4,7 seviyesindeydi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)