BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri satıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri satıcılı seyretti

Avrupa hisseleri satıcılı seyretti
06 Mayıs 2016 - 21:14 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD istihdam verisinin ardından Fed'in faiz artırım yapma olasılığının azalmasıyla, gün içindeki en kötü kayıplarını azalttı

Avrupa hisse senetleri, ABD istihdam verisinin ardından Fed'in faiz artırım yapma olasılığının azalmasıyla, gün içindeki en kötü kayıplarını azalttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4'lük düşüşle kapandı. Hisse senetleri, ABD'li iş verenlerin Nisan ayında yedi ayın en düşük seviyesinde istihdam sağladığını gösteren verinin ardından, yüzde 1.3 kadar olan kayıplarını azalttı. Yatırımcılar şimdi Haziran ayında borçlanma maliyetlerindeki hafif yükselme şansı ve gelecek dokuz ayda faiz artırımı olmasına dair yüzde 50'den daha az olasılıkla fiyatlıyor. Yatırımcılar geçen haftaya kadar Faiz artırım olasılığını yüzde 58 olarak görüyordu.

Londra'da Robert W. Baird & Co. hisse senetlerinden sorumlu başkan yardımcısıPatrick Spencer, “Neredeyse Goldilocks'un büyümenin çok iyi olmamasıyla faizleri önemli ölçüde düşürmenin gerektiği, aynı zamanda çok zayıf da olmamasıyla çok fazla ilave teşvik uygulanması gerektiğini söyleyen senaryosundayız.” dedi ve “Şubat'tan beri müthiş bir ralli vardı bu yüzden satışların olması sürpriz değil. Küresel büyümeye yönelik endişeler ise geri dönüyor.” diyerek görüş bildirdi.

Stoxx 600, küresel büyümeye dair endişelerin yeniden belirmesiyle, bu hafta yüzde 2.9 aşağıda seyrederek, Şubat ayından beri en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Man Group Plc. Citigroup Inc.'nin hedge fonu şirketinin notunu 'al'dan 'sat'a değiştirmesiyle, yüzde 8.9 düştü. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, ilk çeyrek karının beklentileri geçmesiyle yüzde 2.4 yükseldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)