BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri ralliye devam etti----

Avrupa hisseleri ralliye devam etti

Avrupa hisseleri ralliye devam etti
25 Mayıs 2016 - 20:34 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Şubat ayından beri en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirdi

Avrupa hisse senetleri, ABD ekonomisinin faiz artırımına dayanacak kadar güçlü olduğuna dair iyimserliğin büyümesiyle yükselerek, Şubat ayından beri en büyük iki günlük yükselişini gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:44 itibariyle yüzde 1.3 yüksedi. Bankalar, sektör grupları arasındaki en büyük yükselişleri gerçekleştirdi. Bankacılığı, emtia fiyatlarının yükselmesiyle enerji hisseleri ve madencilik sektörü izledi. Avrupa endeksi dün, ABD'deki beklentilerden daha iyi gelen konut verisinin, Fed'in gelecek ayki olasıl faiz artırımından önce, ekonominin güçlü olduğu sinyallerini vermesinin ardından sıçramıştı.

Düseldorf, Almanya'da Lampe Asset Management fon yöneticisi Michael Woischneck, "ABD verisi, mükemmel bir büyüme olmasa da en azından resesyon yaşamıyoruz görüşünü destekliyor ve bu iyi bir durum." dedi ve "Eğer Fed'in tekrar Faiz artırma şansı varsa piyasalar da hazırken bunu gerçekleştirmeli." diyerek görüş bildirdi.

Avrupa hisse senetleri, 20 Nisan'da üç ayın zirvesine çıktığından beri gelen yavaşlığın ardından yükselişe geçti. Stoxx 600, bu ayın başından beri olan düşüşünün ardından, günü ilk defa 50 günlük hareket ortalamasının üzerinde kapattı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)