BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri karışık seyretti----

Avrupa hisseleri karışık seyretti

Avrupa hisseleri karışık seyretti
02 Mayıs 2016 - 19:56 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, düşük işlem hacminde sigorta sektöründeki yükseliş ve bankalardaki düşüşle hafif değişti

Avrupa hisse senetleri, geçtiğimiz hafta Stoxx Europe 600 Endeksi'nin iki haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesinden kapanmasının ardından, düşük işlem hacminde sigorta sektöründeki yükseliş ve bankalardaki düşüşle hafif değişti.

Allianz SE, ilk çeyrek karındaki yüzde 21'lik sıçramanının ardından Almanya'nın DAX Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Fiat Chrysler'ın, Başkan Sergio Marchionne'nin Çin'deki görünüme dair daha olumlu düşündüğünü açıklamasının ardından yüzde 1.6 yükselmesiyle otomotiv üreticilerini yukarı taşıdı.

İtalyan bankaları ise, özel yatırımcıların Banca Popolare di Vicenza SPA'nın halka az teklifini geri çevirmesinin ardından bankacılık hisselerini aşağı çekti. Birleşik Krallık'taki Finansal Yürütme Kurumu'nun Mart ayında, bankanın kara para aklamaya engel olma adına ciddi kusurlar işlediğini belirterek hatalı bulmasının ardından, yüzde 3.2 düştü.

Stoxx 600, kayıp ve kazançlar arasında dalgalandıktan sonra, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 341.14 seviyesine geriledi. DAX Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Batı Avrupa piyasaları arasındaki en büyük yükselişi gerçekleştirdi.

Eppstein, Almanya'da MPPM EK işlem müdürü Guillermo Hernandez Sampere, "Birleşik Krallık'taki tatil ile birlikte, piyasa bugün durgun." dedi ve "Piyasadaki belirsizlik devam ettiği müddetçe, belli bir seviyedeki kısıtlamaya güvenmeye ihtiyacımız var. Ocak ve Şubat ayıyla karşılaştırıldığınıda endeksin seviyeleri hala oldukça rahatlatıcı. Şirketler bu hafta yatırım kararları hakkında çok daha fazla girdi sunacak." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)