BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri haftayı yükselişle kapadı----

Avrupa hisseleri haftayı yükselişle kapadı

Avrupa hisseleri haftayı yükselişle kapadı
27 Mayıs 2016 - 19:27 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD ekonomisinin olası faiz artırımna dayanmak adına yetirince güçlü olduğu iyimserliğilyle kazançlarını üçüncü haftaya taşıdı

Avrupa hisse senetleri, ABD ekonomisinin olası faiz artırımna dayanmak adına yetirince güçlü olduğu iyimserliğilyle kazançlarını üçüncü haftaya taşırken, yatırımcılar Fed Bankası Başkanı Janet Yellen'in konuşmasını bekliyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da yüzde 0.2 yükselerek, haftalık kazancını yüzde 3.4'e genişletti. Endeksteki işlem hacmi, İngiltere ve ABD'deki tatiller öncesi 30 günlük ortalamasının yüzde 20 altındaydı.

Avrupa hisseleri Şubat ayından beri en iyi haftalık kazançlarını gerçekleştirerek, endeksin ikinci aydaki düşüğünden yüzde 16 yukarı çıkardıktan sonra duran ralliyi devam ettirdi. Fed yetkililerinin şahin yorumlarının ardından, yatırımcılar Haziran ayı faiz artırım oranını yüzde 32, Temmuz artırımının ise yüzde 54 olarak görüyor. Veriler ABD ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden biraz daha hızlı yükseldiğini gösterdi.

Zürih'te Group Research & Asset Management yatırım araştırma bölümü başkanı Otto Waser, Piyasalar hazırlanmıştı ve fiyatlandırma için zamanı vardı." dedi ve "Faiz artırımı hiçbir şey değiştirmez ancak ABD ekonomisinin yolunda gittiğini gösterir." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)