BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü yükselişle kapadı----

Avrupa hisseleri günü yükselişle kapadı

Avrupa hisseleri günü yükselişle kapadı
28 Haziran 2016 - 19:22 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, politika yapıcıların Brexit kargaşasına müdahelede bulunacağına dair iyimserlikle yükseldi

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların politika yapıcıların Brexit kargaşasının ardından piyasaları desteklemeye yönelik adımlar atacağını beklemesiyle, 2008'den beri en kötü iki günlük kaybını durdurarak yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat yüzde 2.5 yükseldi. Avrupa hisseleri dün Brexit'in getirdiği artan belirsizliğin etkisiyle iki günlük kaybını yüzde 11'e genişletmişti. Yüzde 5.6 kaybeden FTSE 100 ise yüzde 2.5 iyileşti. El değiştiren Avrupa hisselerindeki işlem hacmi 30 günlük ortalamadan yüzde 68 olurken, İngiliz hissleri için ise yüzde 82 yüsekti.

Cenevre'de Mirabaud Securities kıdemli hisse senedi stratejisti John Plassard, "Hisse sneetleri merkez bankalarının müdahelede bulunacağı beklentileriyle birlikte yükseliyor." dedi ve "Merkez bankaları harekete geçmeye hazır olduklarını açıklayarak piyasalara tekrar güven verebilir. Eğer böyle bir destek görmezsek ilave düşüşler göreceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)