BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü düşüşle kapadı----

Avrupa hisseleri günü düşüşle kapadı

Avrupa hisseleri günü düşüşle kapadı
28 Temmuz 2016 - 19:56 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların büyük miktardaki kar raporlarını değerlendirmesi ve bankaların yarınki stress testi sonuçları öncesi gerilemesiyle düştü

Lloyds Banking Group Plc, Royal Dutch Shell Plc ve Dialog Semiconductor Plc. raporlarını açıklamalarının ardından düşerken, Rolls-Royce Holdings Plc ve Adidas AG yükseldi. 70'ten fazla şirketten gelen sonuçlarla, bu sezonun kar açıklamalarının en yoğun günlşerinden birini yaşayan Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.8 düştü. Bankalar, sektör grupları arasındaki en büyük kayıpları kaydetti.

Endeks, dört seans arka arkaya durduktan sonra dün, beklentileri aşan şirket karlarıyla bir ayın zirvesine yükselmişti. Endeks, Brexit sonrası 27 Haziran'daki düşüğünden yüzde 10 sıçradı ancak yine de referandum günündeki seviyesinin altında seyrediyor. ABD ve Asya'daki endeksler ise kayıplarını geri almaya başardı. Bankacılık, Brexit'ten en büyük etkilenen sektör oldu ve Stoxx 600'e göre en ucuz seviyelerinden işlem gördü.

Brüksel'de, BNP Paribas Fortis strateji birimi baş yetkilisi Philippe Gijsels, "Piyasalar, Brexit sonrası kayıpların ardından gelen son kazançları sindiriyor." dedi ve "Gelirler bazı istisnalar dışında oldukça iyi geldi. Japonya Merkez Bankası'nı bekleyen yatırımcılar, güçlü rallinin gereğinden yüksek seviyelere çıktığını işaret edebilecek olmasıyla belki biraz kararsız olabilir." diye görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)