BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri düşüşünü 4. güne taşıdı----

Avrupa hisseleri düşüşünü 4. güne taşıdı

Avrupa hisseleri düşüşünü 4. güne taşıdı
04 Mayıs 2016 - 20:02 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri şirket gelirlerinin yatırımcı beklentilerini yukarı çekmede başarısız olması sonrası bir ayı aşkın sürenin en uzun kayıp serisine yöneldi

Avrupa hisse senetleri, bir grup şirket gelirlerinin, yatırımcı beklentilerini yukarı çekmede başarısız olması sonrası bir ayı aşkın sürenin en uzun kayıp serisine yöneldi.

Dünyanın en büyük bira üreticisi Anheuser-Busch InBev NV, satış ve kar büyümesinin analist tahminlerini tutmaması üzerine yüzde 1.9 düştü. BHP Billiton Ltd., emtia fiyatlarının düşmesi ve Brezilya'da ölümlere ve ciddi çevresel hasarlara yol açan baraj çökmesi sonrası açılan 44 milyar dolarlık davayla yüzde 6.1 düşerek, madencilik hisselerini aşağı çekti. Royal Dutch Shell Plc., ilk çeyrek karlarında beklentilerden daha az kayıp yaşamasına rağmen, yüzde 2.4 düştü. Societe Generale SA, gelirlerinde beklenmedik artış açıklamasının ardından yüzde 1.8 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 1.2 düştü ve 331.61 seviyesine geriledi. Hisse senedi ölçütü, 20 Nisan'da üç ayın zirvesine çıkartan ralli sonrası, yatırımcıların cansız ekonomik verilerin etkisiyle şirket karlarına odaklarını artırmasıyla ivme kaybetti.

Londra'da BGC Partners piyasa stratejisti Michael Ingram, "Son gelen Avrupalı şirket karlarının tahminlerden iyi olmasına rağmen piyasa kırılgan gözüküyor." dedi ve "Piyasalar geçmişi değil geleceği alır, ve küresel ekonomik görünüm belirginlikten çok uzak. İlave düşüşlere karşı ikna seviyesi düşük kalmaya devam ediyor ve Şubat ayından sonraki sıçramaya bakarak, masadan paranın birazını almak tedbirli olacaktır." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)