BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri çakıldı----

Avrupa hisseleri çakıldı

Avrupa hisseleri çakıldı
24 Haziran 2016 - 20:43 www.finansgundem.com

Brexit ve Cameron'un istifasının ardından, Avrupa hisseleri küresel finansal krizlerden bu yana en büyük düşüşüne yöneldi

İngiltere'deki referandumun Brexit yönünde gelmesinin yarattığı şok yatırımcıların iyimserliğine son vermesiyle Avrupa hisseleri küresel finansal krizlerden bu yana en büyük düşüşüne yöneldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Brexit oylamasıyla ve İngiltere Başbakanı David Cameron'un istifa etmesiyle küresel satış dalgasına katılarak, Londra'da yüzde 6.8 düştü. FTSE 100 Endeksi yüzde 2.8 düştü.

Avrupa endeksinde el değiştiren hisse senetlerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın 4 katından daha fazla büyüktü. Euro bölgesi volatilite ölçütü, yüzde 32 sıçradıktan sonra, yüzde 11 yukarıdaydı. Stoxx 600'deki tüm sektör grupları düşerken, bankacılık ve sigorta grubu en büyük düşüşleri kaydetti. Brexit sonuçları endeksin son 5 gündeki yüzde 7.8'lik sıçrayışını terse çevirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)