BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yatay seyretti----

Avrupa borsaları yatay seyretti

Avrupa borsaları yatay seyretti
21 Temmuz 2016 - 20:04 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Draghi'nin ilave teşvikleri düşüneceklerini açıklamasının ardından hafif değişti

Avrupa hisse senetleri, Mario Draghi'nin Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), Brexit'in etkilerine dair daha net bir resim elde ettiğinde, ilave teşvikleri düşüneceğini söylemesiyle ve karışık gelen şirket raporlarının etkisiyle hafif değişti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7'lik gün içi kayıplarını tersine çevirerek, Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.1'den az yükseldi.

Draghi, geçtiğimiz ayki Brexit oylamasının ardından para politikasını gevşetmekte frene basarken, gerekirse mevcut tüm enstürmanları ve kullanacaklarını vurguladı. Ekonomistler, AMB'nin parasal genişleme için büyük olasılıkla 8 Eylül'deki toplantılara kadar bekleyeceğini ön görüyor.

NN Investment çoklu varlık stratejisti Partners Patrick Moonen, "Piyasalar beklentilerden yukarıda olsa da, mod hala skeptik." dedi ve "Şimdi yapılması gereken panik yapmamak ve yeniden değerlendirme yaparak, bu seviyelere tutunmak. Şirket gelirleri burada bize bir yöne gösteriyor. Ancak, ekonomik büyümenin Brexit'ten etkilenip etkilenmediğine ve merkez bankalarının daha fazla efor sarfetmeleri gerekip gerekmediğine yönelik hala veri bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)