BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankalarına Brexit darbesi----

Avrupa bankalarına Brexit darbesi

Avrupa bankalarına Brexit darbesi
30 Haziran 2016 - 20:49 www.finansgundem.com

Moody's, İngiltere'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) referandumundan çıkan Brexit kararının, Avrupa bankaları için kredi negatif olduğunu bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) referandumundan çıkan Brexit kararının, Avrupa bankaları için kredi negatif olduğunu bildirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'nin AB referandumunda birlikten ayrılma kararı almasının Avrupa'daki bankalar için negatif kredi unsuru olduğu belirtilerek, Brexit kararından en fazla İngiliz banklarının olumsuz etkileneceği kaydedildi.

İngiltere'nin ekonomik büyümesini etkileyecek
Açıklamada, İngiltere'de bu yılın sonunda ekonomik büyümenin yüzde 1,5 ve gelecek yıl yüzde 1,2 düzeyinde gerçekleşmesinin beklendiği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"İngiltere'nin AB ile ticaretinin geleceğine ilişkin yüksek belirsizlik, harcama ve yatırımların azalmasının sonucunda önümüzdeki 2-3 yıl boyunca ülkede daha düşük bir ekonomik büyümeye neden olacak. Reel ekonominin referandum kararına tepkisinin görülmesi aylar alacak ama İngiltere'de yerleşik olmayan, Avrupa ve İngiltere'de faaliyet gösteren güvene dayalı yatırım bankacılığı yapan bankalar bu durumun sonuçlarını daha kısa zamanda deneyimleyecek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)