BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsrın projesi'nden 3 hafriyat adası çıkacak----

Asrın projesi'nden 3 hafriyat adası çıkacak

Asrın projesi'nden 3 hafriyat adası çıkacak
17 Ocak 2018 - 11:02 www.finansgundem.com

‘Asrın projesi’ Kanal İstanbul bir yandan boşaltıp bir yandan dolduracak

İstanbul genelinde devam eden proje ve inşaatlardan her ay 5 milyon ton hafriyat çıkıyor. Son yıllarda iyice artan moloz sonucu hafriyat sahaları dolmaya başlamışken “asrın projesi” olarak tanıtılan Kanal İstanbul için de inşaat sırasında yaklaşık 1.5 milyar metreküp hafriyat oluşacak. Projenin bakanlığa sunulan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyasına göre Kanal İstanbul kapsamında alt ve üst yapılar, liman, yat limanı, kanal içerisinde ihtiyaç duyulan noktalarda kıyı yapıları, tahkimat ve dolgu alanları, ada ve kıyı tesisleri yapılması planlanıyor. Yani deniz, proje sonucu metrekarelerce doldurulacak. CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı deprem riskine dikkat çekerek projenin iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

3 ada yapılacak

Kazıdan çıkan malzemeler kullanılarak Marmara’da Karadeniz’e doğru kanalın solunda 2, sağında 1 olmak üzere 3 ada grubunun oluşturulması planlanıyor. Hatta dosyada ikinci bir alternatif olarak Kanal İstanbul inşaat çalışmalarının paralel gitmesi durumunda çıkacak hafriyatın dolgu amaçlı 3. havalimanı projesinde de kullanılması düşünülüyor.

‘Tehlike arz ediyor’

Balyalı “Proje, İstanbul’a, Marmara Denizi’ne ve ekolojisine ciddi zarar verecek. Açıklanan verilere göre hafriyat malzemeleri yeni oluşturulacak proje alanlarına dökülecek. Bu proje alanlarının önemli bir kısmının Marmara ve Karadeniz üzerinde olacağı görülüyor. Marmara üzerinde yapılacak deniz dolgusunun beklenen İstanbul depreminde ne kadar büyük tehlike arz ettiğini tekrar anlatmaya gerek yok. Özellikle buralarda yapılacak muhtemel binalar ve içinde yaşayanlar ciddi risk altında olacak. Yine hafriyat toprağıyla oluşturulacak yapay adalar çok büyük bir çevre kirliliği yaratacak dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem garip17 Ocak 2018 11:47

    Kanal İstabul üzerine yapılacak köprüler ücretli mi olacak ücretsiz mi?

  • bb117 Ocak 2018 11:16

    Acaba daha fazla ücret verecek olan diğer ülkelerin gemileri ve tabiki o ülkeler mevcut anlaşmalar da geçerli olan boğazdan geçmeyi tercih edecek midir?

  • dbb17 Ocak 2018 11:14

    Doğal zararları hepsinden fazla olacak...siz Allah ın verdiğini yetersiz bulun ve keyfinize uymadığından birşeyleri değiàtirmek isteyin sonuçlarına da katlanacaksınız o zaman...