BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücret için gözler komisyonda----

Asgari ücret için gözler komisyonda

Asgari ücret için gözler komisyonda
06 Aralık 2018 - 08:56 www.finansgundem.com

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2019'daki asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını bugün yapacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında geçerli olacak ve yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücreti belirleme çalışmaları çerçevesindeki ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. 

Hükümeti ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk temsil edecek. Selçuk bugün saat 1100'de Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun açılış konuşmasını yapacak. Toplantıdan önce Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da açıklamalarda bulunacak. 

Atalay önceki hafta yaptığı açıklamada konfederasyonun asgari ücretin taraflarından biri olduğunu hatırlatarak, "Biz iki aydır asgari ücretin hemen 2,000 TL olması, Aralık ayındaki görüşmelerde de 2,000 lira üzerinde görüşmelerin yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bugüne kadar 35'e yakın işveren asgari ücreti 2,000 liraya yükseltti ama işverenlerin yüzde 99'u artış yapmadı" demişti. 

Asgari ücret bekar bir işçi için vergiler ve kesintiler düştüğünde 2018 için yüzde 14.2 artışla ve net 1,603 TL olarak belirlenmişti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 15 üyeye sahip. Bunların beşi işçiyi, beşi işvereni, beşi hükümeti temsil edecek. Atalay Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bu yıl ilk kez bir asgari ücretli işçi de yer alacağını belirterek, "İşçi arkadaşımız komisyon üyelerine asgari ücretle nasıl geçindiğini anlatacak" demişti.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)