BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkArslan: Ekonomimizin en güçlü destekçisi bankacılık sektörü ----

Arslan: Ekonomimizin en güçlü destekçisi bankacılık sektörü

Arslan: Ekonomimizin en güçlü destekçisi bankacılık sektörü
19 Eylül 2018 - 13:09 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yeni dönemde ekonominin en güçlü destekçisi yine bankacılık sektörü olacağının altını çizdi.

"Ticaret Savaşları ve Sanayinin Finansmanı" ana temasıyla düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi bugün Hilton Bomonti Hotel'de başladı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, küresel gerilimlerin ticari iş birliklerine olumsuz etkilerine değinirken, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin para birimleri üzerindeki baskının yoğunlaştığını kaydetti.

Arslan, "16 yıl boyunca birçok alanda atılım gerçekleştirerek ekonomik istikrar yakalayan, yatırımcıların ilgi odağı olan ülkemiz, son dönemde piyasa gerçekleri ile bağdaşmayan değerlendirmelere maruz kalmaktadır." dedi.

Bu tür olumsuz değerlendirmeleri; ekonomisinin güçlü temelleri ve istikrara dayalı yönetim anlayışıyla her zaman olumlu sonuçlara yönlendirmeyi başaran Türkiye'nin, kararlı bir ekonomi modeline geçtiğini ifade eden Arslan, yeni ekonomi modelinin temelinde, ileri teknolojiye dayanan katma değeri yüksek ürün üretimi ve cari dengeyi olumlu etkileyecek sektörlerin önceliklendirilmesinin yattığını söyledi.

Arslan, üretim anlayışlarını geliştiren teknolojiye yönelik yatırımların firmaların rekabet gücüne katkıda bulunduğunu, markalaşmanın önünün açıldığını, böylece kaliteli ve verimli ürünlerin çeşitlendiğini anlattı.

Arslan, "Yerli ve milli markalarımızın öne çıktığı, sanayimizin gelişerek ihracatta daha güçlü olmayı hedeflediğimiz yeni dönemde, ekonominin en güçlü destekçisi yine bankacılık sektörü olacaktır. 80 yıldır reel sektöre kesintisiz destek olma misyonuyla faaliyetlerini yürüten Halkbank da bu alanda öncü olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, EKONOMİK GELİŞİMİNİ SÜRDÜRECEK"

Osman Arslan, Türkiye'nin, yapısal reformların ve hızlı karar alabilen yeni yönetim sisteminin olumlu etkisiyle ekonomik gelişimini sürdüreceğini ifade ederek, "Bir önceki yüzyılda yaşanan krizlerden önemli dersler çıkarmış olan finans sektörünün, küresel ve bölgesel olarak yaşanan şartlardan alnının akıyla çıkacağını görebiliyoruz. Şundan da eminiz ki, bu süreçte bankacılık sektörü de, daha güçlü bir Türkiye için yenilikçi projeler geliştirmeye devam edecektir. Sektörümüz, güçlü mali altyapısı ve yüksek aktif kalitesiyle ekonomiye değer katmaya kararlıdır." şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)