BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaArjantin IMF kapısında----

Arjantin IMF kapısında

Arjantin IMF kapısında
09 Mayıs 2018 - 10:23 www.finansgundem.com

Arjantin Uluslararası Para Fonu ile finansal bir anlaşma arayışında

Bir dönem kreditörlerini akbabaya benzeterek suçlayan Arjantin, yüzde 40'a çıkan faizler ve yerel para biriminde devam eden sert satışlarla darboğaza giren ekonomisiyle Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kapısını çaldı.

Arjantin, IMF ile finansal bir anlaşma üzerine görüşmelere başladı.

Devlet Başkanı Mauricio Macri, televizyonda yaptığı açıklamada, IMF Başkanı Christine Lagarde ile görüşmesinde, ülkedeki ekonomik sıkıntılarla mücadele etmek için esnek kredi hattı uygulanması ve dünya genelindeki, artan faiz oranları, daha yüksek petrol fiyatları gibi çeşitli konuları görüştüğünü belirtti.

Arjantin'in, dış finansmana en fazla bağlı olan ülkelerden biri olduğunun altını çizen Macri, "Bu durum karşısında ve önleyici olarak, IMF ile görüşmeye başladım. Birkaç dakika önce Christine Lagarde ile görüştüm ve bugün bir anlaşma üzerinde çalışmaya başlayacağımızı doğruladı." ifadelerine yer verdi.

Kredi hattının büyüklüğü ile bilgi paylaşmayan Macri, bunun, "büyüme ve kalkınma programının güçlenmesi" konusunda Arjantin'e yardımcı olacağını söyledi.

Arjantin Merkez Bankası, geçen hafta, Arjantin pesosundaki değer kaybının önüne geçmek için art arda faiz artırıma gitmiş ve Faiz oranı yüzde 40'a çıkmıştı.

Arjantin, 2001 krizinden sonra ülkenin geçtiği zor süreçte tahvilleri ucuza alan ve borcun yeniden yapılandırma çabalarına da yanaşmayan fonları akbabalar olarak tasvir etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)