BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraştırmacılara asgari ücretten fazla burs----

Araştırmacılara asgari ücretten fazla burs

Araştırmacılara asgari ücretten fazla burs
21 Haziran 2018 - 14:54 www.finansgundem.com

Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararına göre, ilk kez üniversitelerin araştırma projelerinde görev alan yüksek lisans öğrencilerine aylık 1.400 TL, doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 100 TL’ye kadar burs ödenecek.

Yükseköğretim Kurulu tarafından (YÖK), üniversitelerin araştırma projelerinde görev yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ilk kez verilecek bursların üst sınırları belirlendi. Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararına göre, üniversitelerin araştırma projelerinde görev alan yüksek lisans öğrencilerine ilk kez aylık 1.400 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 100 liraya kadar burs ödenecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin kendi araştırma fonlarından bursiyer çalıştırabilmeleri için ‘Üretim Reform Paketi’ kapsamında yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Üniversitelerin organize edeceği yeni bir destek mekanizmasının böylece yasal dayanağa kavuşturulduğunu belirten Saraç, "Bu yeni düzenlemeyle üniversiteler bilimsel araştırma projeleri birimlerince kendi kaynaklarından desteklenen projelerde bursiyer istihdam edebilecek. YÖK Yürütme Kurulu’nca, bursiyerlere ödenebilecek bursların üst sınırları belirlendi. Bu kapsamda üniversiteler, projelerde görev alan yüksek lisans öğrencilerine aylık 1.400 lira ve doktora öğrencilerine ise aylık 2 bin 100 liraya kadar burs ödeyebilecekler" diye konuştu.

Ülkenin sürdürülebilir kalkınması ve sosyo-ekonomik ve kültürel gelişiminde, nitelikli insan kaynağının önemine dikkati çeken Saraç, bu düzenlemenin Türk yükseköğretim tarihinde ilk uygulamalar arasında olduğunu belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)