BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAras Kargo'da ilginç kavga!----

Aras Kargo'da ilginç kavga!

Aras Kargo'da ilginç kavga!
08 Ağustos 2016 - 16:07 www.finansgundem.com

Aras Kargo CEO'su Evrim Aras'ın şirkette yüzde 25 hissesi olan Avusturya Post'a ait hisseleri almaya talip olmasıyla şirkette çok enteresan olaylar yaşandı

Geçen hafta Aras Kargo tarafından yazılı bir açıklama geldi. 29 Temmuz Cuma günü yapıldığı belirtilen genel kurul sonrası yapılan açıklamada Aras Kargo CEO'su Evrim Aras'ın şirkette yüzde 25 hissesi olan Avusturya Post'a ait hisseleri almaya talip olduğu belirtiliyordu.

Sıradan bir genel kurul olmadığı belliydi. Yapılan araştırmada Cuma günü Aras Kargo merkezinde adeta "kıyamet" koptuğu öğrenildi.

Genel kurul öncesinde Avusturya Post tarafı çoğunluk hisseye talip olmak için hazırlık yapmış. Genel kurul saati gelip çattığında Avusturyalılar şirkete gelmiş. Ama kötü bir sürpriz ile karşılaşmışlar. Aras Kargo'da çoğunluk hissenin temsilcisi Evrim Aras'ın şiddetli bir tepkisiyle karşılaşmışlar. Bize gelen bilgilere göre Evrim Aras, Avusturyalı ortaklarını toplantıya sokmamış. Hatta olaya çalışanlar da karışmış. Merkez ofiste çalışan işçiler "Go Home" yazılı dövizlerle genel kurul salonunun olduğu yere gelmişler. Avusturyalılar bir anda ne olduğunu anlayamamış. Daha sonra Evrim Aras'ın kardeşi Baran Aras devreye girmiş. Evrim Aras'ı yönetim kurulu toplantısına girmeleri için ikna etmiş. Tam bir uzlaşma olmamış ama en azından şirketin toplantısında hisseleri oranında temsil edilmişler.

Evrim Hanım bu olaydan sonra yurt dışına çıkmış. Çıkmadan önce de kısa bir açıklama yaptı. 29 Temmuz Cuma gerçekleşen Genel Kurul toplantısında büyüme ve iş geliştirme alanlarında ortak hareket edecek bir yönetim kurulu oluşturma kararı alınamadığını açıklayan Aras, Avusturya Post'a ait yüzde 25 hisseyi geri almaya hazır olduğunu belirtti. Bakalım bu kavga nasıl sonuçlanacak... (Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)