BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinArap kanalları Türk dizileriyle reklam zengini----

Arap kanalları Türk dizileriyle reklam zengini

Arap kanalları Türk dizileriyle reklam zengini
29 Nisan 2017 - 06:43 www.finansgundem.com

2016 yılında 40 Arap kanalında yayınlanan 75 Türk dizisi 600 milyon dolarlık reklam geliri elde etti

Türk dizilerine yabancı ülkelerde ilgi her geçen gün artarken, bu dizileri yayınlayan kanallar da reklam gelirine boğuldu. 

Ipsos’un uzmanlarından Athanas Jama 2008’de Türk dizilerinin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Mena Bölgesi olarak adlandırılan diğer ülkelerin televizyonlarında yer almaya başladığını hatırlatarak, Arap izleyicinin gönlünü çelen ilk Türk dizilerinin “Ihlamurlar Altında” ve “Gümüş” olduğunu söyledi. Jama, 2013’te dizi sayısının 65’e, 2016’da ise 75’e yükseldiğini belirterek, bu dizilerin en çok Suudi Arabistan'da izlendiğini ve piyasanın yüzde 7.8'ini oluşturduğunu ifade etti. Jama, Suudi Arabistan'ı, Türk dizilerinin piyasalarından yüzde 7.1 pay aldığı Birleşik Arap Emirliklerinin izlediğini söyledi.

Jama, Türk dizilerinin çok geniş bir kitleye hitap ettiğini, 15-34 yaş grubunun modern, 34 yaşın üstündekilerin ise Osmanlı İmparatorluğu dönemini konu alanlara ilgi gösterdiğini belirtti. Jama, “Diziler Arap dünyasında daha popüler hale geldi. İyi bir prodüksiyon, kaliteli görüntü ve dizi çekim yerleri dizilerin sevilmesinde önemli etkindi. Türk aktör ve aktrisler Arap dünyasında gerçekten büyük hayranlıkla karşılandı” dedi. İzleyicilerin, müdavimi olduğu Türk dizilerinin hiçbir bölümü kaçırmadan takip ettiğini dile getiren Jama, bir bölümün bile kaçırılması halinde izleyicinin ertesi gün ekran başına geçip açığını kapattığını aktardı. Dizilerden etkilenenlerin Türkiye'ye turist olarak geldiği duyumunu paylaşan Jama, “Tarihi dizilerden çok modern zamanları anlatan Türk dizileri Arap dünyasını daha çok cezbediyor. Özellikle İstanbul'da çekilmiş olanlar. İzleyiciler İstanbul'u, Boğaz'ı, o villaları görmek, Türkiye'ye gelmek istiyorlar” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)