BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAra Güler'e Almanya 'dan onur ödülü----

Ara Güler'e Almanya 'dan onur ödülü

Ara Güler'e Almanya 'dan onur ödülü
06 Ocak 2017 - 12:52 www.finansgundem.com

22. Türkiye Almanya Film Festivali kapsamında fotoğrafçı Ara Güler ve görüntü yönetmeni Jürgen Jürges'e "Onur Ödülü" verilecek.

Festival komitesinden yapılan açıklamada, Ara Güler ve Jürgen Jürges'e ödül verilmesinin gerekçeleri aktarıldı.

Güler'in, 1950'li yıllardan bu yana Türkiye'nin sanat algısının küreselleşmesinde öncü rol aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Güler, insanı her zaman çalışmalarının merkezinde tutan tarzıyla dünyanın değişik kültürlerinden insanları bizlere yakınlaştırmış, adeta komşu kılmış, özgün perspektifiyle sinemacıların uluslararası ve kültürlerarası bakış açısını derinden etkilemiştir. Güler, görsel estetiğin, kültürel köprülerin, hümanizmin ve özgünlüğün referansıdır. Tanıdığımız birçok sinema eserlerinin görsel çarpıcılığını ve yoğunluğunu Ara Güler ekolüne borçluyuz."

Jürges'in olağanüstü sinemasal tutarlılığı ve usta yönetmenlerle Türkiye sinemasına katkıları dolayısıyla onur ödülüne layık görüldüğü aktarılan açıklamada, "Jürges, görüntü, ışık, mekan ve perspektif açısından duyarlı kalitenin garantörü olmuştur her zaman. Sanatındaki hakimiyeti ile bir görüntü yönetmeni olarak birlikte çalıştığı yönetmenlerin eli ve gözü olmuştur. Alman sinemasının da uluslararası alana taşınmasında etkin rol oynamıştır. Türkiye sinemasına 'Made in Germany' terimi Jürgen Jürges ile girmiştir. Duyarlı kamera çalışması ile en yüksek görsel kaliteyi hedefleyen sanatçı hem Türkiye hem Almanya sinemasına değer katmıştır" denildi.

Ödüller, 4 Mart'ta yapılacak gala etkinliğinde takdim edilecek. Festival, 13 Mart'ta sona erecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)