BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaApple'dan çevre için 1 milyar dolarlık tahvil planı----

Apple'dan çevre için 1 milyar dolarlık tahvil planı

Apple'dan çevre için 1 milyar dolarlık tahvil planı
14 Haziran 2017 - 05:06 www.finansgundem.com

ABD'li teknoloji devi Apple, çevre projelerine yatırım yapmak için 1 milyar dolarlık tahvil çıkarmayı planladığını açıkladı

Apple'ın hissedarlarına gönderdiği ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanlığı tahvil başvurusu formunda, firmanın çevre projelerine yatırım yapmak için 10 yıl vadeli 1 milyar dolarlık tahvil çıkarmayı amaçladığı belirtildi.

Şirketin Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler Başkan Yardımcısı Lisa Jackson ise yaptığı yazılı açıklamada, küresel iklim değişikliği tehdidine karşı iş dünyasının liderlik yapması gerektiğine dikkat çekti. Jackson, "Bu önemli çalışmada bize katılmaları için yatırımcılara fırsat sunmaktan gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Apple, geçen sene de iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen Paris İklim Anlaşması'nın imzalanmasının ardından çevreye duyarlı teknolojileri geliştirmek amacıyla 1,5 milyar dolarlık tahvil çıkarmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ay başında ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekmesine işaret eden uzmanlar, Apple'ın tahvil satışından elde edilecek geliri ofis ve üretim tesislerindeki yenilenebilir enerji projelerine harcamasının tahmin edildiğini belirtti.

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, ABD'nin Paris anlaşmasından çekilmesinin ardından kararı eleştirmiş ve Apple'ın çevreye karşı duyarlılığıyla yenilenebilir enerji faaliyetlerinin aksamayacağı sözünü vermişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur14 Haziran 2017 12:52

    Apple çerez parası için niye tahvil çıkarıyor, paran kalmadıysa tel sahipleri olarak toplayalım aramızda, yuhhh yani!