BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP’den gerilimi artıracak manevra----

AP’den gerilimi artıracak manevra

AP’den gerilimi artıracak manevra
19 Kasım 2016 - 12:29 www.finansgundem.com

AP, Türkiye ile müzakere sürecinin ‘geçici olarak dondurulmasına’ ilişkin bir kararı gündemine alması ilişkilerin gerilmesine neden olması bekleniyor

AVRUPA Birliği’nin (AB), Avusturya hariç, tüm ülkelerinin yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye ile üyelik müzakerelerinin devamından yana görüş bildirdiği bir ortamda Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye ile müzakere sürecinin ‘geçici olarak dondurulmasına’ ilişkin bir kararı gündemine aldı.

AP’nin ikinci büyük grubu olan ve geçmişte Türkiye’nin üyeliğine sıcak bakan Sosyalistler ve Demokratların (S&D) inisiyatifiyle gündeme getirilen konuya ilişkin oturum 22 Kasım’da yapılacak. Askıya alma yönünde sonuç alınması halinde başta AP-Türkiye ilişkileri olmak üzere son derece olumsuz sonuçlar yaratma potansiyeli taşıyan karara ilişkin oylama ise 24 Kasım’da yapılacak.

‘BAŞKA ALTERNATİF YOK’

S&D Başkanı Gianni Pittela, AB-Türkiye ilişkilerinde dönüm noktasında olunduğunun altını çizerek, “Türkiye ile üyelik müzakereleri geçici olarak dondurulmalı. Türk yetkililer demokrasi ve hukukun üstünlüğünü ihmal edip altını kazıdığı sürece bu ciddi adımların alternatifi yok” dedi. Kararın Türk halkına ya da Türkiye’ye karşı olmadığını savunan Pittella, “Türk halkı ve Türkiye için kapılar açık kalıyor ancak müzakereler için şu aşamada açık kalmamalı” diye konuştu.

YOĞUN DESTEK

S&D’nin yanı sıra AP’nin en büyük grubu Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) ve bir zamanlar Türkiye’nin üyeliği için en ön sırada mücadele eden Liberallerin de destek veriyor olması kararın kabul edilmesine kesin gözüyle bakılmasına neden oluyor. Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular (ECR) grubu kararını oturum öncesinde netleştirecek. Müzakerelerin durdurulması konusunda ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyen Yeşiller de pozisyonunu pazartesi belirleyecek. Karar, aşırı sağı oldukça memnun etmiş durumda.

BAĞLAYICILIĞI YOK

AP’nin üyelik müzakerelerinin askıya alınması konusunda yetkisi yok. Perşembe günü alınacak kararın hukuki bağlayıcılığı da söz konusu değil. Bununla birlikte AP tarafından alınacak kararın tamamen görmezden gelinmesi de mümkün değil. AB liderleri aralık ayında yapılacak zirvede Türkiye’yle ilişkilerin geleceğini de ele alacak. AP’nin kararı, bu toplantı açısından siyasi baskı oluşturma potansiyeli taşıyor. Kararın geçmesi durumunda Türkiye’nin tepkisinin de çok sert olması bekleniyor. Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego20 Kasım 2016 07:27

    Daha Irak'ı dize getiremedi Avrupa yı dize getirecekmiş. Nasıl gülsem acaba. Sana Irak bile posta koyuyor uyanın artık uyanın.

  • samet20 Kasım 2016 02:31

    Büyük Reisi miz, büyük bağbuğ umuz Avrupayı da dize getirecektir. Çünkü O asrın lideri

  • Ahmet araz19 Kasım 2016 22:30

    Ap birliğinin kendisine faydası yokki niye bu kadar üstüne düşünüyorsunuz anlamak mümkün değil iflas etmiş bir topluluk gülünç duruma daha fazla düşürmeyin kendinizi adamlar 40 yıldır alay ettiler halende ediyorlar akıllı olun

  • Muhsin Adar19 Kasım 2016 22:06

    Hem Türkiye tarafından hem Avrupa birliği tarafından restleşmelerle bu ortaklık olmaz.Ortaklık demek karşılıklı hoşgörü , dostluk arkadaşlık üzerine kurulmalı , biz avrupaya sen kimsin diyemeyiz , avrupada bize sen kimsin diyemez.Yani bu şekilde söylemler çok yanlış , ülkeler ekonomik çıkarlarına göre konuşurlar hareket ederler.Yani dostluklar kurmak lazım ortamı yumşatmak lazım.Çay içmeye gitmek lazım , onları kahvaltıya davet etmek lazım.Yoksa asarım keserimle Avrupa birliği yürümez.

  • ALANYALI19 Kasım 2016 21:58

    60 yıldır üyelik müzakeresi yapıyoruz.. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar...

  • Velhasıl19 Kasım 2016 21:03

    Borsa artık fede bakıyor. Hiçbir şey olmaz derecesinde etki eder.

  • demir19 Kasım 2016 20:51

    Borsa düşer.

  • Velhasıl19 Kasım 2016 20:07

    AP, artık güçlü değil Kendi ayakları üstünde zor duruyorlar. Orda yaprak dökümü devam edecek inancındayım. Zaten bizi oyalıyorlardı. Zaten almayacaklardı. Blöf yapıyorlar, sanki alacaklarmış gibi. Biz işimize bakmaya devam edelim. Anırsınlar, izleyelim.

  • YILMAZ19 Kasım 2016 19:45

    monşer bunlar monşer

  • Emre 19 Kasım 2016 18:39

    Ukraynayı alıyorlar vize serbesliği verdiler ben defalarca gittim bizden 30 sene geri rüşvet demokrasi kanun yok ama hristiyan kulübü avrupa

  • mali19 Kasım 2016 17:15

    Bağlayıcı değil ise önemli değil. Ama ekonomik açıdan Avrupa Türkiye için önemlidir.

  • Mantıklı Olalım.19 Kasım 2016 15:54

    AB girmemiz çok önemli olmasa da Bilim,sanayii ve demokrasi değerlerine ulaşmanız gerekiyor.Biz bir İngiltere değiliz.Bu işler atıp tutmakla olmuyor.Onların bize ihtiyacı var ise bizim daha çok Avrupa'ya ihtiyacımız var.

  • Ozoz19 Kasım 2016 15:44

    lan adamı almaya gidiyonuz bulamıynca karısını alıyonuz, bide adaletten dem vuruyonuz sonrada avrupa birliği kaka, hasta etmeyin adamı...

  • Volkan19 Kasım 2016 14:38

    Büyütülecek bir şey yok

  • murat19 Kasım 2016 14:22

    devlet borcu,şirket borçları,bankalardan kullanılan kredi borçları hepdi avrupadan alınaan yoninin coninin paraları,kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz gibime geliyor,adamlar sendikasyon kredilerini yenilemezse dolar 3 günde 10 lira olur.

  • Gerçek vatandaş19 Kasım 2016 14:05

    Darbeyle yikamayanlar dişlerini gosteriyor

  • Remzi19 Kasım 2016 13:48

    Palavradan müzakerler olsa nolur olmasa nolur avrupa birliğine gimek zaten bir intihar