BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da enerji zirvesi----

Ankara'da enerji zirvesi

Ankara'da enerji zirvesi
15 Ağustos 2018 - 12:36 www.finansgundem.com

Elektrik dağıtım şirketleri, dövizdeki artışın ardından Ankara’da enerji yönetimiyle bir araya geldi

Elektrik dağıtım sektörü, Ankara’ya çıkarma yaptı. Sektör, önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, ardından da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü.

Görüşmelerde, dolar kurundaki artışın etkileri üzerinde duruldu. Tarifeler, dağıtım yatırımları, borç ve alacaklar, likidite ihtiyacı konuşuldu. Elektrik dağıtım sektörünün, yılın son 4 ayı için toplam 600 milyon dolar likiditeye ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Sektör, hemen atılacak kimi adımlarla likidite ihtiyacının sınırlı da olsa karşılanabileceğini söyledi. Bu çerçevede elektrik piyasasında bazı işlemlerde uygulanan ve mali olarak yük getiren teminatların kaldırılması önerildi. Enerji yönetimi, bu talebe sıcak baktı.

Dağıtım şirketleri, YEKDEM’den doğan 2.5 milyar TL’lik alacakları, buna karşılık Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) 1.2 milyar TL borçları olduğunu anımsattı.

Peki, dolar kurundaki artışın ardından elektrik tarifeleri ne olacak? Elektrik tarifelerinde piyasa koşulları ve ekonominin gerekleri dikkate alınacak. Gözler, bu konuda eylül ayında alınması beklenen yeni karara çevrildi.(Olcay Aydilek/Habertürk)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Enerji zirvesi değil15 Ağustos 2018 13:30

    Bu enerji zirvesi değil, devlet özel sektör borç alacak tartışması. Tedaşı özelleştirip dağıtım şirketlerine verdiler. Onlar da milyarlarca lira devlete borç taktılar. TETAŞ borcu alamayınca EÜAŞ la birleştirilip durumu kurtaracaklarını düşündüler. Ama mızrak çuvala sığmıyor. Vatandaştan söke söke parasını alan devletten bir an önca özel sektöre sattığı elektiriğin parasını almasını bekliyoruz. Alamayacağını da hem biz hem devlet biliyor. Böylece özelleştirmenin ne denli faydalı bişey olduğunu da görmüş olduk. Hayırlı uğurlu olsun.

  • Bika15 Ağustos 2018 12:50

    Dağıtım ve üretim borçları dışında, banka kredi borçlarının yeniden yapılandırılması sorunu da var.