BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkapark'a talip çıktı----

Ankapark'a talip çıktı

Ankapark'a talip çıktı
25 Nisan 2018 - 10:01 www.finansgundem.com

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Yabancılar şimdiden ilgileniyor, gelip görüşüyorlar. İşletmecinin gelmesi için yasal düzenleme gerekiyor" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Disneyland benzeri bir park olması planlanan Ankapark'ın işletmesinin profesyonel ekip tarafından yapılması için ihaleye çıkacaklarını belirterek, "Gerekli yasal düzenlemeyi hazırladık, Cumhurbaşkanımızla da paylaştık. 29 yıllık işletme hakkı verilecek. Kafe, hediyelik eşya satışı, lokanta gibi ticari faaliyetler yapılabilecek" dedi.

"YENİ SİSTEME YAKIŞIR ANKARA"

Yeni hükümet sistemine yakışır başkent için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Tuna, "Ankara'nın marka şehir olması için çalışıyoruz. Şehir hastaneleri sağlık turizmini hareketlendirecek. Bazı yatırımlar imar, mevzuat değişikliği gerektiriyor. Önceliğimiz eğitim, sağlık, sosyal yatırımlar. Bunları yaparken kişiye özel rantlara kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarının zırhlı birlikler yerleşkesine taşınacağını anımsatan Başkan Tuna, boşaltılan binaların müze yapılmasını istediğini söyledi. Tuna, şöyle devam etti: "Kara, Hava ve Deniz kuvvet komutanlıklarının yer aldığı bu geniş alanı taşınma sonrası müze yapıp yaya yollarıyla halka açmak istiyoruz. Saraçoğlu Mahallesi projesi ile birbirini tamamlamış olacak." Başkan Mustafa Tuna, bu müzelerin Fransa'daki Louvre gibi Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi alabileceğini kaydetti.

"TAHSİS 29 YILA ÇIKARILACAK"

Ankapark'ın işletmesinin profesyonel ekip tarafından yapılmasını istediklerini kaydeden Tuna, şöyle devam etti: "Dünyada örnekleri var. Yabancılar şimdiden ilgileniyor, gelip görüşüyorlar. İşletmecinin gelmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Şu anki durumu 10 yıllık tahsisi var. Yasa ticari faaliyete izin veriyor. Alışveriş merkezi değil, restoran, cafe, hediyelik eşya satışı gibi faaliyetlere izin verilmesi önerisini getirdik. Sürenin 29 yıla uzatılması, ticari faaliyetlerin yapılması noktasında düzenleme gerekiyor. Bu konudaki düzenleme talebimizi Başbakanlık'a ilettik. Cumhurbaşkanımızın da bilgisi var. Uygun bir teklifle işletmesini kiraya verdiğimiz zaman Ankapark açılacak."

"KIZILAY MEYDANI YENİDEN DÜZENLENİYOR"

Kızılay Meydanı'nın yeniden düzenleneceğini belirten Tuna, "Ankara'nın merkezi vatandaşın rahatça dolaştığı, nefes aldığı bir meydan olacak. Ulaşım kolaylaşacak. Meydandaki dolmuş deposu yeraltına alınacak. Şehir dışından ulaşımın kolaylaşması için cep terminaller yapılacak" dedi. (Sabah)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • türkoğlutürk25 Nisan 2018 10:22

    sayın başkanım,otobüs minibüs taksi durakları ve büfeler bunların hepsi köşebaşlarnda.trafiği engelleyen bu oluşumları köşelerden kaldırmanızı rica ediyorum.batıkenti çayyoluna bağlayacak bir metro düşünüyormusunuz.