BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAnadolu Grubu ofis işine girdi----

Anadolu Grubu ofis işine girdi

Anadolu Grubu ofis işine girdi
27 Eylül 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

Anadolu Grubu, AND markasıyla Kozyatağı’nda inşa ettiği ilk ofis projesini 2015 Temmuz ayında teslim edecek

Kozyatağı’nda, daha önce 3M Plaza olarak bilinen inşaatın bulunduğu araziyi, sahiplerinin TMSF’ye olan borçlarını ödeyerek alan Anadolu Gayrimenkul, çalışmalara nisan ayında başladı. Hızla yükselen projenin adı olan ‘AND’, grubun bundan sonra yapacağı ofis projelerinin de markası olacak.

GYO kuracak

Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, inşaatın doğrudan ilgi alanları olmayacağını, bu nedenle yüklenici firma ile çalıştıklarını vurguladı.
Ali Baki Usta, büyük bir sanayi grubu olarak gayrimenkulde hem arsa sahibi, hem de talep kısmında yer aldıklarını belirterek, “Sanayide olduğu gibi devam ediyoruz, bu bir alternatif değil yeni bir alan. Piyasa arzına talep oluşturan bir yapı izleyeceğiz. İddiamız büyük, grup içindeki en büyük alanlardan biri olmayı hedefliyoruz. Belli bir yere getirdikten sonra halka açılıp, gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurma isteğimiz var” dedi.

Kendi arazisini aldı

Anadolu Gayrimenkul, sektörde büyümeye hızla devam edecek. Usta, Ankara Balgat’ta ODTÜ Ormanı’nın yanında aldıkları arsada da ofis için 2015 sonunda start vereceklerini, projenin arsasını ise ihaleye girerek, kendi grup şirketleri olan Efes’ten satın aldıklarını dile getirdi. Ancak grup, daha önce Kartal’da karma bir projeye başlayacak.

Dubai’de ödül aldı

Mülkiyeti tamamen Anadolu Gayrimenkul’e ait olan AND, toplam 74 bin metrekare inşaat alanı ve yaklaşık 36 bin metrekare kiralanabilir alan, ortalama 1300 metrekare kat alanı ve 26 katlı A + ofis binasından oluşuyor. Grup, en yüksek yeşil bina sertifika derecesi olan Leed Platin ön sertifikalı ilk projesi AND ile, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan DubaiCityScape Global 2014’te ‘En İyi Ticari Proje’ ödülünü kazandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)