BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAnadolu Efes son çeyrekte yenildi, Ataman maçın tekrarını istedi----

Anadolu Efes son çeyrekte yenildi, Ataman maçın tekrarını istedi

Anadolu Efes son çeyrekte yenildi, Ataman maçın tekrarını istedi
08 Aralık 2018 - 05:04 www.finansgundem.com

THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Real Madrid'i konuk eden Anadolu Efes, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı son çeyrekte 84-82 kaybetti. Kural hatası yapıldığını öne süren Ergin Ataman, maçın tekrarlanmasını istedi

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin 11. hafta maçında İspanya temsilcisi Real Madrid'e 84-82 mağlup oldu ve 5 maç sonra kaybetti. Karşılaşmada kural hatası olduğunu öne süren Anadolu Efes'in koçu Ergin Ataman, "Kurallar açık, maç tekrar edilmeli" dedi. 

Anadolu Efes: Larkin 14, Beaubois 7, Doğuş 3, Motum 2, Moerman 19, Tibor Pleiss 13, Micic 15, Anderson 3, Dunston 4, Simon 2
Başantrenör: Ergin Ataman

Real Madrid: Couser, Randolph 6, Rudy Fernandez 6, Campazzo 9, Ayon 20, Carroll 3, Tavares 7, Sergio Llull 12, Deck 3, Thompkins 10, Taylor 8
Başantrenör: Pablo Laso

1. Periyot: 23-23
Devre: 52-45 (Anadolu Efes lehine)
3. Periyot: 74-60 (Anadolu Efes lehine)
5 faulle çıkan: Dunston (Anadolu Efes)
Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Milivoje Jovcic, Piotr Pastusiak, Ioannis Foufis

Mücadele karşılıklı sayılarla başlarken, Anadolu Efes ilk üç dakikayı 9-7 önde geçti. Daha sonra dış atışlardan etkili olan Real Madrid, üst üste Sergio Llull’un ile sayılarıyla 14-10 öne geçti. Efes, son bölümde Pleiss ve Moerman ile isabetli şutlar attı ve periyodu 23-23 eşitlikle tamamladı.

İkinci periyoda Motum ve Anderson’ın basketleri ile başlayan lacivert-beyazlılar 28-25 öne geçti. Daha sonra Thompkins, Carroll ve Ayon’un bulduğu basketlerle 7-0’lık seri yakalayan Madrid ekibi skoru 32-28 yaptı ve üstünlüğü ele aldı. Periyodun son dakikalarında savunmada rakibini durduran Efes, Moerman ile hücumda sayılar buldu ve devreye 52-45 önde girdi.

Üçüncü periyoda iki takım da karşılıklı sayılar bularak başladı. Savunmada rakibinin sayı bulmasına izin vermeyen Efes; Moerman, Larkin ve Micic’in hücumdaki etkili oyunuyla 14-2’lik seri yakalayarak farkı 15 sayıya çıkardı (69-54). Son saniyede Micic ile uzaktan üçlük bulan Anadolu Efes, periyodu 74-60 üstün tamamladı.

Son periyotta savunmada Anadolu Efes’i durduran Real Madrid’in hücumdaki etkinliği ile farkı 2 sayıya düşürdü. Madrid son 17 saniye kala Llull’un serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla öne geçti (83-82).

Kalan sürede Fernandez ile serbest atıştan 1 sayı atan Real Madrid parkeden 84-82 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skoreri Madrid’de 20 sayı ile oynayan Ayon olurken, Efes de ise Moerman 19 sayı ile takımına katkıda bulundu.

Bu maçla birlikte Efes ligdeki 3. yenilgisini alırken, Madrid ise 9. galibiyetini elde etti.

ATAMAN: MAÇIN TEKRARINI İSTEYECEĞİZ

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, “Bu akşam çok iyi oynadık.Oyuncularımla gurur duyuyorum. Farkı 14 sayıya çıkardıktan sonra sahadaki saygıyı kaybettik. Daha çok hata yapmaya başladık. Çok fazla şut kaçırdık. Bunları ilk 35 dakikada soktuk. Maçın başında Madrid 1 kere öne geçmişti. Tüm maç boyunca önde götürdük. Bir kere öne geçip maçı kazandılar. Euroleague için önemli iki takım oynadı. Euroleague şampiyonu olmaya aday takım olduğumuzu gösterdik. Hakem maçın sonunda kural hatası yaptı. Biz itiraz ettik. İtirazlarımız hayır dediler. Ben hakemlerin hata yaptığını düşünüyorum. Yönetim ile de konuştuk. Euroleague’den maçın tekrarının yapılmasını isteyeceğiz” diye konuştu.
Hakemlerin kural hatası yaptığını vurgulayan Ataman, “Değişen kurallar gereği teknik faul çalındığı zaman kaç saniye kalırsa oradan devam etmesi gerekiyor. Biz buna itiraz ettik. 4 saniyeydi, 14 saniye verdiler. Sonunda bir faul daha oldu. Bu bir kural hatası. Kural kitabından yeniden oynatılması yazıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)