BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB'nin parasal teşviği nereye varacak?----

AMB'nin parasal teşviği nereye varacak?

AMB'nin parasal teşviği nereye varacak?
18 Ağustos 2017 - 12:28 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, parasal teşvikten çıkmaya yaklaşılırken politikada esneklik istiyor

Avrupa Merkez Bankası, gevşek para politikasından çıkmaya hazırlansa bile parasal teşviği azaltmak için daha fazla yer istiyor.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu'nun Perşembe günü yayınladığı son toplantı tutanakları, ekonomik görünüm iyileşirken ve geniş bazlı tahvil alımı ihtiyacı azalırken yetkililerin, politika ayarlarında değişiklik işaretlerini nasıl verecekleri konusunda hala belirsizlik içerisinde olduklarını gösterdi. Politika yapıcılarının, deflasyonu engellemek ve Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarını yeniden sağlamak adına verilen mücadelede yeni bir evreye girilirken yanlış adım atmaktan kaçınmaları için fikir birliğine ulaşmaları son derece önemli.

Bazı politika yapıcıları, yönetim kurulunun iletişimi ve ekonomi değerlendirmesi arasındaki "sapma"yı önlemek adına Avrupa Merkez Bankası'nın izleyeceği yolda düzenleme yapmada kararlılık konusunda endişeli olduklarını işaret etti. Yetkililer, finans piyasalarındaki ekonomik gelişmeler karşısındaki herhangi bir aşırı tepkiye cevap olarak parasal teşvikte "gerektiği durumda ve zamanda, her iki yönde de" düzenleme yapılması için "daha çok alan ve esneklik" gerektiğini savundu.

Frankfurt'ta ING-Diba başekonomisti Carsten Brzeski, "Avrupa Merkez Bankası, şu anki politika duruşunda birtakım değişiklikler olacağı gerçeğinin farkında" dedi ve "Yorumlar, tahvil alımlarından kademeli çıkma sürecini aşırı ölçüde dikkatli bir şekilde yönetmek isteyen Avrupa Merkez Bankası'nın çizdiği resim ile uyum içerisinde" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)