BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB raporu: Veriler sızdırılıyor----

AMB raporu: Veriler sızdırılıyor

AMB raporu: Veriler sızdırılıyor
02 Mayıs 2016 - 22:28 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın raporunda, ABD makroekonomik verilerinin resmi açıklama saatinden önce piyasaya sızdırıldığına yönelik kanıtlar olduğu belirtildi

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) raporunda, ABD makroekonomik verilerinin resmi açıklama saatinden önce piyasaya sızdırıldığına yönelik kanıtlar olduğu belirtildi.

ECB'nin araştırma raporuna göre, küresel piyasalar üzerinde belirleyici rol oynayan ABD verilerinden bazıları, resmi açıklamadan önce sızdırılıyor olabilir.

Ocak 2008'den Mart 2014'e kadar Standard and Poor's 500 E-mini endeksi ve 100 yıllık ABD devlet tahvili faizlerini inceleyen AMB analistleri, piyasaların resmi açıklama saatinden yarım saat önce "doğru" yönde hareket etmeye başladığını tespit etti.

Raporda, "Piyasaları belirleyen 21 veriden 7'sinin resmi açıklanma saatinden önce bilinçli alım satım işlemleri olduğu görüldü. Fiyatlar, açıklanma saatinden 30 dakika önce doğru yönde ilerlemeye başladı. Açıklamadan önce yaşanan fiyat değişimleri, toplam fiyat değişiminin ortalamada yarısını oluşturdu. Bu sonuçlar, bazı yatırımcıların makro ekonomik temeller hakkında özel bilgiye sahip olduğuna işaret ediyor. Kanıtlar, resmi açıklama öncesindeki fiyat değişimlerinin bilgi sızdırılması ve özel veri toplamaya dayanan nitelikli tahminlerden kaynaklandığını gösteriyor." ifadelerine yer verildi.

Finansal piyasalarda adalet sağlanması için makroekonomik verilerin sıkıca denetlenmesi gerektiği vurgulanan rapordaki görüşlerin AMB'ye değil yazarlara ait olduğu kaydedildi.

AMB analistlerinin izlediği 21 makroekonomik göstergenin arasında gayri safi yurt içi hasılaya, istihdama, sanayi ve konut sektörüne yönelik birçok veri yer alıyor. Bu verilerin çoğu, ABD Çalışma, Ticaret, Hazine bakanlıkları ve Fed tarafından aylık olarak açıklanıyor.

Fed, daha öncede 2012'deki politika toplantılarının Medley Global Advisor adlı yatırım şirketine sızdırılması nedeniyle iç soruşturma başlatmak zorunda kalmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)