BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın tüm zamanların zirvesini gördü----

Altın tüm zamanların zirvesini gördü

Altın tüm zamanların zirvesini gördü
17 Nisan 2017 - 10:56 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, 154,4 lira ile tüm zamanların zirvesini gördü

Altının gram fiyatı, 154,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altının ons fiyatı ise Tump'ın Kuzey Kore'ye askeri harekatın değerlendirildiğini kaydetmesinin ardından 5 ayın zirvesine çıktı.

Küresel piyasalarda artan jeopolitik risk algısının altının ons fiyatını 5 ayın zirvesine taşımasının etkisiyle yükselen gram altın, 154,4 lira ile tarihi zirvesine kadar çıktı. Yurt içinde dolar kurundaki gerileyişle 154 liranın üzerinde tutunamayan altının gram fiyatı, kazançlarını önemli bir kısmını geri vererek saat 10.20 itibarıyla 151,7 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 249 lira, Cumhuriyet altını 1.015 liradan satılıyor.

Analistler, dün gerçekleştirilen halk oylamasında "evet" sonucunun çıkmasının, orta vadeye yayılabilecek bir Türk lirasında değerlenme sürecini başlatabileceğini, bunun da altının gram fiyatını aşağı yönlü baskılayabileceğini belirtti.

ALTININ ONS FİYATI 5 AYIN ZİRVESİNDE!
Altın fiyatları yükselen jeopolitik gerilimin dolarda zayıflamaya yol açması ve Kuzey Kore nedeniyle artan gerginliğin güvenli limanlara talebi yoğunlaştırmasıyla bugün beş ayın zirvesini gördü.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.5 yükselerek 1,291 dolardan işlem görürken, erken saatlerde 1,295.42 dolara kadar yükselerek Kasım ayının başlarından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Altının ons fiyatının ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin etkisiyle güvenli liman arayan yatırımcı alımlarıyla yükseldiğini ifade eden analistler, teknik açıdan ons altında 1.300 ve 1.307 dolar seviyelerinin önemli dirençler olduğunu kaydetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)