BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın için kritik tahmin----

Altın için kritik tahmin

Altın için kritik tahmin
06 Nisan 2017 - 09:31 www.finansgundem.com

Pictet Wealth Management'tan Luyet, altın Fed'in faiz artırımlarının doları yükseltmesi, ile birlikte bu yıl değer kaybedebileceğini kaydetti

Pictet Wealth Management, altının bu yıl, Fed'in faizi artırması, enflasyonun kontrol altında kalması ve jeopolitik risklerin azalması ile birlikte düşebiledeğini ve muhtemelen ons başına 1,100 dolara doğru geri çekilebileceğini kaydetti.

Cenevre'de Pictet Group'a ait Pictet Wealth Management'ın Döviz stratejisti Luc Luyet, "ABD merkez bankası Haziran ve Eylül'de faiz artırıacak ve bu durum doları güçlendirecek," dedi ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde, Fed'in bilançosunu daraltmaya yönelik bir plan açıklamasının da beklendiğini ve bunun doları daha da güçlendireceğini sözlerine ekledi.

Değerli metal, Başkan Donald Trump'ın programını uygulayabilmesine yönelik endişeler ve Avrupa'daki seçimlerden ve Brexit sürecinden kaynaklanan siyasi belirsizliklerin talebi güçlendirmesinden dolayı, bu yılın ilk çeyreğinde son bir yılın en büyük çeyrek dönemlik kazancını gerçekleştirdi. Luyet, değerlendirmesinde, artan belirsizliğin altını desteklediğini, ancak Avrupa seçimlerine ilişkin risklerin azalması ve Trump'ın dış ticaret gibi konularda daha ılımlı bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Döviz ve değerli metaller konusunda beş yıllık tecrübeye sahip Luyet, "Doların güçlü seyretmesini ve reel faizin kademeli olarak yükselmesini beklemeye devam ettiğimiz dikkate alındığında, altın fiyatalrında zayıflama bekleyeceğiz" dedi ve "Faiz artırımlarına ek olarak, Fed'in bilançosunu daraltmaya yönelik hareketi de piyasa tarafından şahin bir tutum olarak algılanmalı ve buna bağlı oalrak faizi desteklerken aynı zamanda doları da güçlendirmeli" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın Perşembe günü ons başına 1,254 doalr civarında seyrediyordu ve bu yıl yüzde 9.3 yükseldi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise en az 2005'ten bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 3.3 düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)