BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed öncesi sakin seyretti----

Altın Fed öncesi sakin seyretti

Altın Fed öncesi sakin seyretti
20 Mart 2018 - 10:40 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, faiz artırımı kararı alınması beklenen Fed toplantısı öncesi sakin seyretti

Altın fiyatları, Jerome Powell'ın başkan olarak katılacağı ilk Fed toplantısı öncesi, yatırımcıların merkez bankasının sıkılaştırmasının hızına ilişkin yeni işaretler beklemeleri ile birlikte sakin bir seyir izledi.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 14:29'da ons başına 1,316.24 dolarda kaldı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günkü yüzde 0.2'lik kaybının ardından yatay seyretti.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.86 civarında dalgalandı.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Muhtemelen 25 baz puanlık artış göreceğiz ve ardından gelecekteki faiz artırımları için biraz daha sıkı görünüm. Ancak bu sıkı görünüm, artmasına rağmen halen tatminkar olmayan enflasyondan dolayı biraz rahat  olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Lennox, doların toplantıya doğru muhtemelen yükseleceğini ve görünümün ortaya çıkmasının ardından düşeceğini ve altının ise önce düşüp artdından yükseleceğini sözlerine ekledi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pazarresi itibariyle 2,266.6 tona çıkarak Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 düşüşle ons başına 16.3069 dolara inerken, platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 952.60 dolara geriledi ve palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 991.76 dolara çıktı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)