BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAltı sıfırlı Türk Lirası'yla vurgun----

Altı sıfırlı Türk Lirası'yla vurgun

Altı sıfırlı Türk Lirası'yla vurgun
25 Haziran 2017 - 09:30 www.finansgundem.com

Hindistan’da altı sıfırlı Türk Lirası’yla vurgun

Hindistan'da dört kişilik bir grup, tedavülden kalkmış 78 adet 500 bin liralık Türk Lirası'nı bir iş adamına satarken yakalandı.
Türkiye'nin 2005'te tedavülden kalkan bol sıfırlı paraları, Hindistan'ın Karnataka eyaletinin başkenti Bengaluru'da bir dolandırıcılığa konu oldu. The Hindu.com'un haberine göre aralarında 40 yaşında bir polisin de olduğu dört kişilik grup, bir iş adamına tedavülden kalkan Türk Lirası satarken yakalandı. Dolandırıcılığa konu olan, eski parayla 78 adet 500 bin Türk Lirası'ydı. Bengaluru Emniyet Müdürü, "Suça karışanların yeraltı bankacılığı ile resmi olmayan havale sistemlerini kullanan uluslararası bir şebekenin üyesi olduğunu düşünüyoruz" dedi. 1 Türk Lirası 18.24 Hint Rupisi değerinde.
Hint polisi, şebekenin 500 bin liralık banknotları da bu kur üzerinden yani tanesini 9.1 milyon rupi yani yaklaşık 140 bin dolara sattıklarını belirledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)