BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltı dev bankadan sanal para atağı----

Altı dev bankadan sanal para atağı

Altı dev bankadan sanal para atağı
09 Eylül 2017 - 09:56 www.finansgundem.com

Uluslararası 6 dev banka daha, arkasında merkez bankası desteği olan dijital bir para birimi oluşturmak için başlatılan harekete dahil oldu.

Reuters’ın haberine göre, İsviçreli UBS’in başını çektiği çok sayıda banka, ‘blockchain’ teknolojisini kullanarak finans piyasalarında işlem yapmayı sağlayacak bir dijital para sistemi oluşturuyor. Blockchain teknolojisi, alıcı ve satıcı arasında, aracıyı ortadan kaldırarak direkt, şeffaf ve güvenli bir işlem sağlayabilme iddiasında.

Merkez desteği...

Sanal para denilince şu anda akla ilk gelen Bitcoin oluyor. Ancak Bitcoin çok riskli bir para olarak görülüyor. Çünkü arkasında herhangi bir ülkenin Merkez Bankası garantisi yok. Tedavüle Bitcoin çıkarmak için ‘madencilik’ adı verilen çalışmalar yapılıyor. Bu da çok güçlü bilgisayarların aşırı zor matematik işlemlerini çözerek, adeta maden kazarak, sınırlı sayıda Bitcoin üretmesi demek.

UBS’in başını çektiği bankalar ise arkasında merkez bankası desteği olan para birimleriyle uyumlu çalışacak bir sanal para tasarlıyor. UBS yaptığı açıklamada, Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG ve State Street’in de ‘USC’ adı verilen dijital para çalışmasına katıldığını duyurdu.

UBS, söz konusu para üzerinde ilk olarak Eylül 2015’te çalışmaya başlamış, projeye daha sonra BNY Mellon, Deutsche Bank, Santander ve ICAP de dahil olmuştu.

Önümüzdeki sene sonu tedavüle sokulması planlanan dijital para, arkasında bir merkez bankası desteği olan bütün önde gelen para birimlerinin dengi olacak. Financial Times gazetesi de başlıca merkez bankaları ve piyasa düzenleyici kurumlarla görüşme halinde olan bankaların 2018’in ikinci yarısında parayı kısıtlı bir şekilde devreye alacağını yazdı. Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)