BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Türkiye'ye şok suçlama----

Almanya'dan Türkiye'ye şok suçlama

Almanya'dan Türkiye'ye şok suçlama
28 Mart 2017 - 16:47 www.finansgundem.com

Almanya Türkiye'nin Almanya'daki Türklere karşı casusluk faaliyeti yürütmemesini istedi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye'den Almanya'da yaşayan Türklere karşı casusluluk faaliyeti yürütmemesini istedi. Alman medyasında çıkan haberlerde, Türk istihbarat örgütlerinin Almanya'daki Fethullah Gülen hareketi destekçileri hakkında istihbarat topladıkları iddiası yer almıştı.

Bu tür haberler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesinde, iki NATO müttefiki arasındaki uçurumu derinleştiriyor.

Sueddeutsche Zeitung gazetesi ve iki televizyon kanalı Türk istihbarat örgütünün Alman istihbarat örgütüne Almanya'da yaşayan yüzlerce Gülen taraftarının isimlerini verdiğini duyurdu.

Bakan Thomas de Maiziere, Passau kentinde yaptığı açıklamada, bu habere şaşırmadığını ve listedeki isimlerin teker teker inceleneceğini söyledi.

"Türkiye'ye birkaç kez, bu tür faaliyetlerin kabul edilemeyeceğini söyledik. Gülen hareketi hakkında ne düşünürseniz düşünün, burada Alman yasaları geçerlidir ve burada yaşayan vatandaşlar hakkında yabancı devletler casusluk yapamaz" dedi.

Gülen taraftaraları uyarıldı

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde, Gülen taraftarlarına, eğer Türkiye'ye giderlerse cezalandırılabilecekleri yolunda uyarılar yapıldığı açıklandı.

Eyalet içişleri bakanı Boris Pistorius, "İnsanları uyarmak bence haklı ve gerekli bir önlemdir. Yabancı bir ülkede yaşayan insanlara karşı kullanılan yoğun ve acımasız (muamele) dikkat çekicidir." dedi.

'İsveç'te baskı yapılıyor' iddiası

Bu arada İsveç radyosu SR, AK Parti'nin Avrupa Türk Demokratları Birliği aracılığıyla İsveç'teki Gülen taraftarlarına baskı yaparak, diğer Gülen destekçileri hakkında bilgi vermelerini istediğini söyledi.

Almanya, Türk imamların istihbarat faaliyetinde bulundukları iddialarını da soruşturuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)