BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAlmanya'da yüz binlerce KOBİ kapanabilir----

Almanya'da yüz binlerce KOBİ kapanabilir

Almanya'da yüz binlerce KOBİ kapanabilir
07 Şubat 2018 - 12:57 www.finansgundem.com

Almanya’da beş yıl içerisinde 842 bin Küçük ve Orta Ölçekli İşletme (KOBİ), kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Alman Yatırım Bankası’nın (KfW) araştırmasına göre, Almanya'da KOBİ'ler mirasçı bulamadığından dolayı kapanma riskiyle karşı karşıya

Almanya’daki KOBİ sahiplerinin yaklaşık yüzde 40’ı, 55 yaşın üzerinde. Bu kişiler yakında emeklilik ve iş sürekliliği hakkında plan yapmak zorunda kalacak. Araştırma, gelecek 2 yılda 236 bin KOBİ sahibinin işlerini bir başkasına devretmeyi planladıklarını ortaya koydu. Ancak bunlardan 100 bini henüz bir halef bulamadı ya da mal sahibi şirket için birini aramaya bile başlamadı. 

2022 yılına kadar ise 275 bin KOBİ sahibi daha işlerini başka birine devretmeyi planlıyor. 
Ancak şirket sahiplerinin bazıları işlerini devretmektense tamamen kapatmayı tercih ediyor. 1.63 milyon işçi çalıştıran 331 bin aktif KOBİ sahibi, beş yıl içinde faaliyetlerini sonlandırmayı planlıyor.
Tüm bunlar ele alındığında Avrupa’nın lokomotif ülkesi Almanya’da toplamda 842 bin KOBİ sahibi gelecek beş yıl içinde bir varisi olsun ya da olmasın emekliye ayrılacak.

ALMANLARDA ESKİ BİR GELENEK

Hanau Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek, Almanya’nın KOBİ sayısının en fazla olduğu ülkelerden birisi olduğunu belirterek, şirketleşmenin de Almanların çok eski geleneklerinden biri olduğunu söyledi.
Almanya’dan yaşlanan nüfusun artması ve yeni jenerasyonun bir meslek tercih etmesinden dolayı şirketlerin sahipsiz kaldığını anlatan Taşdirek, “Böylece 50-100 yıllık şirketler sahipsiz kalıyor. Bunları da son yıllarda en fazla Çinli girişimciler gelerek satın alıyor” diye konuştu.
Taşdirek, Türk girişimciler için bu şirketlerin büyük bir avantaj olduğunu vurgulayarak, “Bu hem Türkiye’deki hem de Almanya’daki Türk girişimciler için çok büyük bir fırsat. Bu durumu Türkiye’deki ve buradaki iş adamlarımızın değerlendirmesi lazım” dedi.

SATIN ALMANIN AVANTAJLARI VAR

Söz konusu kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan şirketlerin satın alınmasıyla ilgili bazı avantajlar bulunduğuna dikkati çeken Salih Taşdirek, şunları kaydetti:
“Almanya’nın bir marka değeri var. Kalite konusunda Alman malı olduğu zaman dünyada her zaman birinci sırada. Böyle olunca Almanya’da üretilen bütün ürünler daha kolaylıkla piyasaya sunulabiliyor. Burada satın alınan bir Alman firmasının diğer avantajı da teknolojisinden faydalanmak olacaktır. Yani hem bu firmaların ‘know-how’ transferi hem de pazar avantajı var.
Bir girişimci 250 bin euronun üzerinde yatırım yaptığı zaman Alman devleti oturma müsaadesi veriyor. Bu şirketleri satın alabilmek için girişimcilere öncelikle Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası veya Almanya’daki Sanayi ve Ticaret Odalarıyla irtibata geçmelerini tavsiye ederim. Bu konuda bizden de bilgi alabilirler.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)