BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlmanya'da Türklere farklı muamele devam ediyor----

Almanya'da Türklere farklı muamele devam ediyor

Almanya'da Türklere farklı muamele devam ediyor
10 Aralık 2016 - 06:53 www.finansgundem.com

Spor turnuvası için Almanya'ya gelen 14 kişilik grupta bulunan bir Türk'ün gözaltına alındığı, diğerlerinin sorgularının Düsseldorf havalimanında sürdüğü ifade edildi

Türkiye'den Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, ''Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok'' açıklamasını yaptı.

Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf Havaalanı'nda saatlerdir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi. Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söylediği öğrenildi. Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptığı kaydedildi. Grupta bulunanların sorgulanmalarının sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği yetkililerinin de polisle irtibatta olduğu ifade edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: OLAYIN GERGİNLİKLE İLGİSİ YOK

Dışişleri Bakanlığı, spor turnuvası için Almanya'ya giden 14 Türk'ün, Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bekletildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ''Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok'' denildi.
Diplomatik kaynaklar da bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö.'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığını ve hakim karşısına çıkarılacağını aktardı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi. Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya gittikleri belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)