BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya'da fabrika siparişleri yükseldi----

Almanya'da fabrika siparişleri yükseldi

Almanya'da fabrika siparişleri yükseldi
07 Ocak 2016 - 11:22 www.finansgundem.com

Kasım ayında Almanya'da fabrika siparişleri yüzde 1.5 artış ile tahminlerin üzerine çıktı

Almanya fabrika siparişleri Kasım ayında ekonomist tahminlerinin üzerinde geldi. Temel tüketim mallarına olan talep, yaklaşık 5 yılın zirvesine tırmandı.

Berlin'de Almanya Ekonomi Bakanlığı'nın Perşembe günkü açıklamasına göre mevsimsellik ve enflasyon etkisinden arındırılmış toplam siparişler Kasım ayında yüzde 1.5 artarken önceki aya ait veri yüzde 1.7 düzeyine revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 0.1 artış olacağı yönündeydi. Siparişler, bir önceki yıla göre yüzde 2.1 artış gösterdi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisinde büyümenin dinamosunda özel tüketim yer alıyor. İhracatçılar zayıf eurodan faydalanırken, dikkatleri Çin gibi yavaşlamakta olan gelişen piyasalardan ABD gibi toparlanan ekonomilere odaklanıyor.

Hannover'de NordLB baş ekonomisti Torsten Windels, “Almanya şirketleri iyimserliklerini olumsuz yönde etkileyecek krizlere izin vermiyor. Özel tüketimin yanında artan yatırımlarda 2016 yılında Almanya ekonomisinin dinamosu olacak” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)