BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğunu kabul etti----

Almanya YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğunu kabul etti

Almanya YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğunu kabul etti
05 Temmuz 2018 - 12:54 www.finansgundem.com

Alman istihbaratı, raporunda YPG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olduğu tespitini yaptı.

Almanya iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı, PYD  ve YPG'nin ülkenin dış menfaatlerini tehlikeye atan terör örgütü PKK'nın  Suriye'deki uzantıları olduğu tespitinde bulundu. 

Schleswig-Holstein eyaletindeki Anayasayı Koruma Teşkilatının internet  sitesinde yayımladığı 138 sayfalık raporunda, ülkede faaliyet gösteren yasa dışı  grup ve terör örgütlerinin 2017 yılındaki durumlarını mercek altına aldı. 

Raporda, PYD için PKK'nın kardeş örgütü nitelemesi kullanırken,  YPG'nin de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantılarından biri olduğu tespiti  yapıldı. PYD'nin Almanya'da ayrı bir yapısının bulunduğu ifade edilen raporda,  PYD'nin Schleswig-Holstein eyaletinde dernek olarak yapılanmasının olmadığı   ancak Kiel'deki PKK yakını derneğin bünyesinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

PKK'nın Almanya'da 22 Kasım 1993'ten bu yana yasaklı olduğu  hatırlatılan raporda, AB'nin de 2002'de PKK'yı terör örgütleri listesine aldığı  ifade edildi.

PKK'nın Almanya'yı sığınak ve finans kaynağı merkezi olarak gördüğüne  dikkat çekilen raporda, örgütün Avrupa'daki destekçilerinin menfaatleri  doğrultusunda büyük çaplı şiddet eylemlerinden vazgeçtiği, bunun yerine bağış  toplayarak, protesto eylemleri yaparak ve örgütlenme yoluyla PKK'ya destek  oldukları, bu durumun da Almanya'nın iç siyasetini tehlikeye soktuğu vurgulandı.

Terör örgütü PKK'ya 3 sayfa ayrılan raporda, Almanya'da 14 bin 500  kişinin terör örgütü sempatizanı olduğu ve bunların 700'ünün Schleswig-Holstein  eyaletinde yaşadıklarına işaret edildi.

Raporda, dernek statüsündeki Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezinin  (NAV-DEM) de PKK'nın amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca gizli ve yasa dışı hareket eden hiyerarşik  yapılanmadaki terör örgütünün Almanya'yı 33 bölgeye ayırarak propaganda  faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)