BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAlmanya ekonomisi güçlü büyüyor----

Almanya ekonomisi güçlü büyüyor

Almanya ekonomisi güçlü büyüyor
13 Haziran 2017 - 15:04 www.finansgundem.com

Almanya ekonomisi sekiz yıldır kesintisiz büyüyor. İstihdam, ihracat, vergi gelirleri rekor kırıyor

Avrupa ülkeleri mali krizle boğuşurken, Alman ekonomisi en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. Yapılan araştırmalarına göre Almanya’da ekonomi gelecek yıl da büyüyecek. Geçen yıl gayrisafi milli hasıla yüzde 1.9 oranında arttı. Bu yıl yüzde 1.7, 2018’de yüzde 2 artış bekleniyor. 2005’te yüzde 12’nin üzerinde olan işsizlik şimdi yüzde 5.6. İhracat rekor kırdı. 2017’de 1 trilyon 207 milyar euro ihracat geliri sağlandı. İhracat fazlası 253 milyar euroyla rekora koştu. Ancak bu iyi konjonktüre rağmen tek endişe, yatırımların aynı boyutta olmaması.
İşverenlerin yeni makinelere, bilgisayar ve teknolojiye yatırımları zayıf. Yatırımlar gelecekte üretimi belirliyor. Yatırımların az olması, uzun vadede üretim, ve ekonomik büyüme için önemli sorun. IFO Enstitüsü’nde konjonktürel gelişmeleri araştıran Magnus Reif, “Yatırımlar ortalamanın altında kalırsa, Almanya hazırı tüketiyor anlamına gelir” dedi.
İşverenler kar rekoru kırıyor. Ucuz krediler alıyor. Ama yatırımda çok istekli değiller. Federal İstatistik Dairesi’nin rakamlarına göre işverenlerin kazancı 1991 yılından bu yana üç kat arttı. 173 milyar eurodan 543 milyar euroya çıktı. Ama aynı zaman zarfında yatırımlar 85 milyar eurodan 20 milyara düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)