BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAlman Metro Cash & Carry Rusya'da zor durumda----

Alman Metro Cash & Carry Rusya'da zor durumda

Alman Metro Cash & Carry Rusya'da zor durumda
14 Mayıs 2018 - 07:58 www.finansgundem.com

Alman perakende devi Metro AG'nin hisseleri son bilançosunun açıklanmasının ardından tarihinin en düşük seviyesine gerilerken, bunun başlıca sebebinin şirketin Rusya'da yaşadığı duraklama olduğu belirtiliyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre, bu sene için belirlenen büyüme ve kâr hedeflerini tutturamayacağını hissedarlarına duyuran Metro, gerekçe olarak Rusya'da şirketin büyüme ve karlılık temposunun yeterli seviyeye ulaşamamasını gösterdi.

25 farklı ülkede faaliyet gösteren Metro Cash & Carry'in, şirketin genel olarak hedeflerini yakalayamadığını duyurduğu yazılı açıklamada, olumsuz gidişatla ilgili yalnızca Rusya pazarına atıfta bulunması dikkati çekti.Şirketin yarın (15 Mayıs) konuyla ilgili yapacağı açıklamanın hissedarları tatmin etmemesi halinde, şirketin hiselerinde yeni bir satış dalgasının yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, Metro'nun Rusya'da perakende sektöründeki eğilimlere ayak uyduramadığnıı savunuyor. Tüketicilerin, fiyatları yeteri kadar indiremeyen Metro mağazalarından soğudukları belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)