BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlitalia'ya sağlanan krediye AB incelemesi----

Alitalia'ya sağlanan krediye AB incelemesi

Alitalia'ya sağlanan krediye AB incelemesi
23 Nisan 2018 - 13:55 www.finansgundem.com

AB Komisyonu, İtalya'nın Alitalia'ya sağladığı 900 milyon avroluk kredi desteği hakkında inceleme başlattı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İtalya'nın havacılık sektöründe faaliyet gösteren Alitalia'ya sağladığı köprü kredileri hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, mali sıkıntı yaşayan Alitalia'ya sağlanan toplam 900 milyon euroluk devlet kredisinin AB kamu destek kurallarıyla uyumlu olup olmadığının denetleneceği kaydedildi.

Alitalia havaoyolunun yüzde 51'i CAI ve yüzde 49'u Etihad Havayolları'na ait durumda bulunuyor. Birkaç yıldır mali sıkıntılar yaşayan firmaya 2 Mayıs 2017'de İtalya iflas hukuku çerçevesinde kayyum atanmıştı.

Bu süreçte, firmanın finansman ihtiyaçlarını karşılamak için İtalya'nın kamu kaynaklarından toplam 900 milyon euro köprü kredisi verilmişti.

Kurtarma yardımı altında sağlanan kredi AB Komisyonu'na şikayet edilmişti.

Üye ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor. AB Komisyonu kamu desteğinin iadesi kararını alabiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)