BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlışverişte Anneler Günü coşkusu----

Alışverişte Anneler Günü coşkusu

Alışverişte Anneler Günü coşkusu
04 Mayıs 2016 - 06:09 www.finansgundem.com

Perakendede Anneler Günü nedeniyle ciroların bu hafta yüzde 25-40 oranında artması bekleniyor. Sektör, hareketi yaşarken talebin son iki günde patlayacağı tahmin ediliyor

Türkiye’de perakende sektörü ‘Anneler Günü’ hareketliliği yaşıyor. Terör eylemleri ve patlamalar nedeniyle zor günler geçiren perakendeye Anneler Günü dopingi geldi. Dünyada her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan ve bu yıl 8 Mayıs’a denk gelen Anneler Günü, bir hafta öncesinden sektöre can suyu oluyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, her yıl Anneler Günü’nün bütün perakende markalarını olumlu etkilediğini belirterek, “Özellikle hediyelik tarzda ürün satan markaları daha fazla etkiler. Onlar bu dönemde ciddi cirolar yapar. Anneler Günü’nün hareketini görmeye başladık. Ancak asıl günün olduğu haftasonunda cirolarda yüzde 25 artış bekliyoruz. Günlük cirolarımız tavan yapar. En çok hazır giyim, mutfak eşyasında hareketlenme olur. Bu dönem indirim ve kampanyaların da başladığı bir dönem. Anneler Günü’nün hareketiyle patlamaların da etkisi geride bırakılıyor” değerlendirmesini yaptı.

Alışverişte hareket

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim ise, Anneler Günü’nü her yıl heyecanla beklediklerini vurgulayarak, “Anneler Günü, iki hafta öncesinden bizim satışlarımızı normal günlere göre yüzde 30 oranında artırır. Ayrıca biz bu dönemde özel kampanyalar yaparız. Kadın ayakkabısı ve çanta, hediye olarak çok tercih edilir. Bu yıl da satışlarımız bu trendde gidiyor” dedi.

Vatan Bilgisayar Kurucusu HASAN Vatan ise, anneler için hediye olarak teknolojinin artık çok tercih edildiğini dile getirerek, “Geçen hafta küçük ev aletlerinde kampanyayla başladık. Bu hafta cep telefonu ve televizyonda hareketlilik bekliyoruz. Bu güne özel sektör olarak kampanyalarımız var. Anneler için teknoloji hediyesi tercih eden sayısı artyor. Bu haftanın çok hareketli geçmesini bekliyoruz. Ciromuzda yüzde 40’lık artış beklentimiz var” diye konuştu.

Kampanyalar başladı

Desa CEO’su Burak Çelet ise, geçen haftasonundan itibaren Anneler Günü’nün satışlarında etkisini hissetmeye başladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Müşterlerimizin en güzel hediyeyi bulma telaşını yaşamaya başladıklarına tanık olduk. Normal şartlar altında Anneler Günü’nden önceki haftasonu ile bir önceki haftasonu arasında yüzde 25-40 arasında bir artış gözlemleriz. Çanta ve ayakkabı, hediye seçenekleri arasında son derece popüler. Pek çok müşterimiz bu özel günde ayakkabı çanta kombinleyerek annesini sevindiriyor. Bu yıl Anneler Günü’ne özel bir kampanya hazırladık. Ayakkabı, çanta ve konfeksiyon kategorilerinde birinci ürüne etiketin yarısı, ikinci ürüne ise artı yüzde 30’luk bir fiyat avantajı sunuyoruz.”

Lc Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük de, geçen Anneler Günü’nde satışlarının yüzde 40 arttığını dile getirerek, “Bu yıl da bu haftaya yönelik benzer bir artış beklentimiz var. Genelde hediye alma işi son günlere bırakılıyor. Asıl yoğunluğu cuma ve cumartesi günleri göreceğiz. Kolay olabilecek üst grup dediğimiz bluz, gömlek, tişört, aksesuar tercih ediliyor” dedi.

‘Saatte yüzde 20 ciro artışı olur’

Saat&Saat Genel Müdürü Ramazan Kaya da, şu görüşleri dile getirdi: “Anneler Günü genel anlamda satışlara olumlu etki eden günlerden biri. Perakendeye olumlu katkıları var. Ama bu haftaya etkisi yeni yansımaya başlıyor. Satışlarla ilgili olumlu sonuçlar öngörüyoruz. Özel günler saat satışlarıı çok etkiliyor. Saat hediye listelerinde başlarda yer alıyor. Kolay alınabilen bir hediye. Bütün özel günlerde satışlarımız artıyor. Anneler Günü için normal satışın yüzde 15-20’si üzerinde bir ciro öngörüyoruz.”

‘Bu hafta ciddi hareket bekliyoruz’

Koton Başkanı Yılmaz Yılmaz, özellikle içinde bulunduğumuz haftada Anneler Günü’nün etkisini güçlü bir şekilde satışlarında hissettiklerini belirterek, “Nisan ayı zaten genel olarak olumlu geçti. Mayıs ayında da havalar güzelleşiyor, bu artışın daha da yükselmesini bekliyoruz. Bu özel günün ciromuzda yüzde 30-40 arasında bir artış sağlamasını bekliyoruz. Bluz pantolon, bluz etek kombinleri yapılıyor. Ürün gamımız çok geniş. Herkes uygun bir hediye bulabilir. Akseuarlar da hediyede öne çıkıyor” dedi.

(Milliyet / Hanife Baş)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)