BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAli Koç TÜSİAD'a başkan mı olacak?----

Ali Koç TÜSİAD'a başkan mı olacak?

Ali Koç TÜSİAD'a başkan mı olacak?
24 Nisan 2016 - 14:20 www.finansgundem.com

Rahmi Koç’un Ali Koç için “Ben TÜSİAD Başkanı olmasını istiyorum" isteği gerçekleşecek mi? işte o kulis;

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk bugünkü köşesinde TÜSİAD kulislerine yer verdi. Özgentürk'e göre, Ali Koç, TÜSİAD toplantılarında artık daha çok görünüyor. İşte o yazı;

TÜSİAD'ın Ankara ilişkileri eskiye göre oldukça sıcak görüyor. Geçen hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal ve bürokratları 5 saat süreyle İstanbul'da TÜSİAD'ın merkezindeydi. TÜSİAD'la Ankara'da görüşemeyen AB Bakanı Volkan Bozkır da önceki gün TÜSİAD'ı ziyaret etti. Bu arada TÜSİAD temaslarında Ali Koç artık daha çok görünür oldu.

KUTUPLAŞMA, günümüz Türkiye’sinin en önemli sorunlarından. Belki de en önemli sorunu... Siyasi partilerin grup toplantılarında kullanılan dil, “Öpüşme sahnelerinin dozunu ölçen RTÜK, bu söylemler karşısında şimdi nerede?” dedirtiyor bazen. Dil sertleştikçe, siyasetin çözmesi gereken sorunlarda bir araya gelmenin, çözüm üretmenin yolu da daralıyor.

İşte TÜSİAD, en azından ekonominin sorunları konusunda ortak bir dil geliştirilmesi, siyasetin ülke sorunlarında ortak hareket edebilmesi için eyleme geçti. TÜSİAD’ın Parlamento ve Kamu Kurumlarıyla İlişkilerden (PARKUR) Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Koç, geçen hafta bu grubun üyeleri Simonne Kaslowski ve Bahadır Balkır’la birlikte Ankara’daydı.

4 PARTİ İLE GÖRÜŞTÜ

TÜSİAD heyeti, Fikri Mülkiyet Hakları, Güvenceli Esneklik, Vize Muafiyeti ve Transatlantik Yatırım ve İşbirliği Anlaşması konularında TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi parti temsilcisiyle görüştü.
Toplantılara katılan Genel Sekreter Zafer Yavan, dört parti tarafından son derece olumlu karşılandıklarını söylüyor. AK Parti’den Naci Bostancı, HDP’den İdris Baluken, MHP’den Erhan Akçay ve CHP’den Engin Altay’la görüşteklerini anlatan Yavan, parti temsilcilerine özellikle vize muafiyeti konusunda hükümete destek verilmesi gerektiğini söylediklerini belirtiyor.
“Ekonomik konularda partilerüstü bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Siyasi içeriği olmayan, kavga gerektirmeyen bir durum bu. Hükümet iş ve yatırım konularındaki yasaları paket halinde Meclis’e getirebilir. Bu konuda muhalefetten de olumlu yaklaşım gördük” diyor.
TÜSİAD’ın vize konusundaki görüşü ise şöyle: “Vize muafiyeti çıkarsa, Türkiye olağanüstü bir itibar kazanacak. AB, vize kalktığında Türkiye’den bir akın olmadığını görecek, üyelik konusundaki önyargılar kırılacak. Türk vatandaşlarının da AB desteği artacak.”

ALİ KOÇ VE TÜSİAD

TÜSİAD’ın Ankara ilişkileri eskiye göre oldukça sıcak görünüyor. Kasım seçimlerinden sonra kurulan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki yeni hükümet, TÜSİAD’la yakın ilişkide. TÜSİAD 6 bakan ve müsteşarlardan oluşan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurumu’nda (YOİKK) MÜSİAD, TOBB, TİM ve YASED’le birlikte yer alıyor.

Geçen hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal ve bürokratları 5 saat süreyle İstanbul’da TÜSİAD’ın merkezindeydi. TÜSİAD’la Ankara’da görüşemeyen AB Bakanı Volkan Bozkır da önceki gün TÜSİAD’ı ziyaret etti.

Belki ilginç bir rastlantıydı ama Ankara ziyaretlerinden sonra Ilgaz’daki YOİKK toplantısı ile İstanbul’daki Bozkır görüşmesinde TÜSİAD’ı Ali Koç temsil etti. Ali Koç, TÜSİAD toplantılarında artık daha çok görünür oldu. Bir özel görüşmemizde, Rahmi Koç’un “Ben TÜSİAD Başkanı olmasını istiyorum, o Fenerbahçe’ye tutkun” sözlerini hatırladım. Ali Koç’a gerçekten de TÜSİAD başkanlığı yakışırdı, şu Fenerbahçe’den vazgeçmek olmasaydı...

ODALARDA KAFA KARIŞIKLIĞI SÜRÜYOR

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda seçimler ne zaman? Bu, bir süredir oda ve borsa üyelerinin yanıt bulamadığı bir soru oldu. Bazı üyelere göre seçimler kasımda, bazılarına göre ise 2017 mayısında yapılacak. Bu kafa karışıklığının nedeni gündeme çok geldi ama hatırlamakta fayda var:

“Oda ve borsalarda seçimler iki yılda bir kasım ayında yapılıyordu. Ancak 2012’de Bakanlar Kurulu Kararı ile seçimler 2013’ün mayıs ayına ertelendi. Erteleme kararında ise ekim-kasım hükmü de yer alınca işler karıştı. Oysa “seçimler 4 yılda bir yapılır” kararı mayısı işaret ediyor.
Her ne kadar Gümrük Bakanlığı düzeltme yapacağız dese, her ne kadar TOBB Başkan yardımcısı Halim Mete “Seçimler mayısta” dese de, bazı odalarda kasımda seçim ihtimaline karşı hazırlıklar başlamış durumda.
Bu karışıklığın giderilmesi için ise gözler hükümette!

DEİK DAVASI HALA DANIŞTAY’DA

HÜKÜMET ve diğer iş örgütleriyle yakın işbirliğinden TÜSİAD memnun. İş dünyasının sorunlarını artık çok rahatlıkla hükümete iletebildiğini ve sonuca ulaşma konusunda da bakan düzeyinde destek aldıklarını söylüyor TÜSİAD Genel Sekreter Zafer Yavan. İş dünyası örgütlerinden biri de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu. TÜSİAD, DEİK Yönetim Kurulu’nda. Ancak bundan bir yıl önce DEİK’in TOBB’dan alınarak Ekonomi Bakanlığı’na bağlanmasını eleştiren TÜSİAD, gelirinin yüzde 1’ini vermemek ve yönetimden ayrılmak için Danıştay’a dava açmıştı. Öğrendiğime göre Haluk Dinçer döneminde açılan dava hala sonuçlanmamış. Olumlu sonuçlanırsa nasıl bir adım atılacak, bu konuda da TÜSİAD’ın henüz kesinleşmiş bir kararı yok.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)