BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener: Meclis ekonomi gündemiyle toplansın----

Akşener: Meclis ekonomi gündemiyle toplansın

Akşener: Meclis ekonomi gündemiyle toplansın
14 Ağustos 2018 - 15:31 www.finansgundem.com

İYİ Parti lideri Akşener, döviz kurundaki yaşanan dalgalanmalar sonrası Meclis'i, 'Milli Ekonomi Gündemi'yle toplantıya davet etti

Dövizde yaşanan dalgalanma nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kurmayları ile biraraya gelip, ekonomik alanda atılması gereken adımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Sadece ağustos ayında TL'nin % 32 oranında değer kaybettiğini ve 1603 TL olan asgari ücretin 325 dolardan 246 dolara gerilediğine dikkat çeken Akşener, şu önerilerde bulundu:

'ÖNLEMLER YERİNDE AMA YETERSİZ'

“İYİ Parti olarak, piyasalara likidite sağlamak açısından, Merkez Bankası ve BDDK’nın aldığı önlemlerin yerinde olduğunu, yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu adımların, vakit geçirilmeden, orta vadeli plan, mali program ve strateji programıyla desteklenmesi gerekir.

'TARIM POLİTİKASI OLUŞTURULMALI'

Tarım Türkiye’nin en önemli kalemlerindendir. Yeni ekonomi programında ülkemizin tarımda yeniden kendine yeterli olacak şekilde üretim planlamasından başlayarak tüketime kadar olan zincirin her halkasını kapsayacak bütüncül bir tarım politikasının oluşturularak, tarımsal üretimde kullanılan tohum, tarım ilaçları ve kimyasallarıyla, giderek uluslararası piyasanın kontrolüne ve tekeline geçmektedir.. Üretimlerde yerli, GDO’suz ve hibrit olmayan eski tohumlara dönülmeli, gereksiz ilaç ve hormon kullanımından vazgeçilmelidir..

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)