BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringAklease'den Türkiye'de bir ilk----

Aklease'den Türkiye'de bir ilk

Aklease'den Türkiye'de bir ilk
16 Nisan 2013 - 15:08 www.finansgundem.com

Aklease tarafından ihraç edilen 250 milyon dolarlık Eurobond, Türkiye'de leasing sektörü tarafından ihraç edilen ilk Eurbond olma özelliğini taşıyor

Aklease'den Türkiye'de bir ilk
Aklease tarafından 5 yıl vadeli olarak ihraç edilen 250 milyon Dolar tutarındaki Eurobond, Türkiye'de leasing sektörü tarafından ihraç edilen ilk Eurobond olma özelliğini taşıyor.
250 milyon Dolar tutarındaki Eurobond, Avrupa, İngiltere, Asya ve Ortadoğu'da yer alan 100'e yakın banka ve yatırımcıdan 3.3 katın üzerinde talep gördü. İhraç, Fitch Ratings tarafından BBB notu ile derecelendirildi. Eurobond, 6 ayda bir kupon ödemeli yıllık yüzde 4,125 faiz oranı üzerinden fiyatlandı.
Aklease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu." Sektörümüzün önde gelen kuruluşu olarak, gurur verici bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Örnek niteliğini taşıyan Eurobond ihracını Emirates NBD Capital, HSBC, National Bank of Abu Dhabi ve Société Générale ile birlikte gerçekleştirdik. Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve İsviçre'de yapılan üç günlük roadshowun ardından yarım günde, 100'e yakın banka ve yatırımcıdan  825 milyon Doların üzerinde talep topladık. Türkiye'de leasing sektöründe ilk kez yapılan Eurobond ihracımızın bu kadar kısa sürede yüksek talep görmesi, uluslararası yatırımcıların Akbank'ın  iştiraki Aklease'in yönetim kalitesi, güçlü ve şeffaf finansalları ile  yüksek büyüme potansiyeline olan güveni kadar leasing sektörüne ilgisini de gösteriyor. Sağladığımız uzun vadeli bu kaynakla, KOBİ ve kurumsal müşterilerimizin Türkiye'nin büyümesine katkısı olan yatırımlarını destekleyeceğiz. Bundan sonraki dönemde de, sektörümüzün önünü açan ürün ve kaynak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)