BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkbulut Grubu'na kayyum atandı----

Akbulut Grubu'na kayyum atandı

Akbulut Grubu'na kayyum atandı
28 Temmuz 2016 - 17:45 www.finansgundem.com

Akbulut Grubu'na bu sabah saatlerinde kayyum atandığı belirtildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbulut da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında Akbulut Grubu'na kayyum atandı. Habertürk'te yer alan habere göre, kayyum ataması sabah saatlerinde gerçekleşti.

BANK ASYA İLE ORTAKLIĞI BULUNUYORDU

İnşaattan tekstile birçok şirketle ilişkisi bulunan Bank Asya'nın ortaklarından biri de Akbulut Grubu bünyesinde yer alan Ortadoğu Tekstil ve BJ Tekstil'di. Ortadoğu Tekstil'in Bank Asya ortaklığı yüzde 4.89 civarındaydı. BJ Tekstil'in ise yüzde 2,7'lik bir ortaklığı bulunuyordu.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÖZALTI KARARI ÇIKAN İSİMLER ARASINDA

Ortadoğu Tekstil'in aynı zamanda BJ Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki Ali Akbulut, Akbulut Grubu'nun iştiraklerinden. Bank Asya'nın yüzde 7,15'lik kısmına sahip olan Akbulut Grubu Yönetim Kurulu Başkanı bir dönem Zaman Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yaptı. Akbulut şimdi ise FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında. Akbulut'un aynı zamanda yakın zamana kadar Feza Gazetecilik'te yüzde 25 hissesi vardı.

EKŞİNAR KONAKLARI'NI GELİŞTİRMİŞTİ

Akbulut Grubu bünyesindeki Erfa Mühendislik Florya'da yer alan Ekşinar Konakları'nı geliştirmişti. Kayyum ataması yapılan Erfa Mühendislik ile Ertur Mühendislik şirketi ortakları arasında Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu da bulunuyor. 

AKBULUT GRUBU'NA BAĞLI ŞİRKETLER

Tekstil, gayrimenkul yatırım ortaklığı, inşaat, enerji, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren Akbulut Grubu'nun bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Global Denim Dizayn Tekstil, Odtex, Akbulut Tekstil, Denim Dizayn, TAMM İnşaat, BJ Tekstil, ODEN Enerji, ERFA Mühendislik ve Aksüt yer alıyor. (HABERTÜRK)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)