BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan büyük yatırım----

Akbank'tan büyük yatırım

Akbank'tan büyük yatırım
07 Aralık 2017 - 10:55 www.finansgundem.com

Akbank, Gebze'deki kompleksinin içinde 250 milyon dolarlık yatırıma başladı

Akbank, yüksek teknoloji operasyon merkezi ve sosyal tesislerinin yer alacağı "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi"nin temelini attı. Proje, Akbank tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olarak ön plana çıkıyor.
Ülkemizin geleceğine yatırımlarını aralıksız sürdüren Akbank, tüm teknoloji altyapısının içinde barınacağı, tüm operasyonlarının yeni teknolojiler ile 7/24 izleneceği, müşterilerine kesintisiz hizmet vermek için tasarlanan "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi"nin temelini attı. Vizyonunu Türkiye'nin geleceğine odaklayan Akbank'ın, Gebze Şekerpınar'da yer alan "Akbank Bankacılık Merkezi" kompleksinde 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği "Akbank Veri ve Yaşam
Merkezi" iki yılda tamamlanarak 2019 yılı içinde hizmete girecek.
Akbank'ın tüm teknolojik altyapısının kalbini oluşturacak "Akbank Veri Merkezi" ve 3000 Akbank çalışanına sosyal hizmet verecek "Akbank Yaşam Merkezi"nden oluşan kompleks, 75 bin 486 metrekare alan içine kurulacak. Merkez, Akbank tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olarak ön plana çıkıyor.
"Türkiye'nin ekonomik büyümesine ivme kazandırmak için yatırımlar yüksek teknolojiye odaklanmalı"
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, yeni "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi" yatırımının, Türkiye'nin geleceğine olan güven ve inancın bir göstergesi olduğunun altını çizerek, "Türkiye'nin bankası olarak kurulduğumuz günden bu yana ülkemiz için sürdürülebilir değer yaratmaya odaklandık yatırımlarımızı her zaman Türkiye'nin geleceğine yaptık. Ülkemizin vizyonunu daima ileri taşımak için yaptığımız çalışmaların önemli bir yansıması da Akbank Veri ve Yaşam Merkezi olacak" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme performansını devam ettirmesi için teknolojik altyapısının ve insan kaynağının gelişimine odaklanması gerekiyor. Üretmekle kalmayıp araştıran, sürekli gelişen ve değerlenen bir ekonomi için teknolojiye yatırım şart. Dijitalleşme, önümüzdeki dönemde bütün ekonomileri temelden değiştirecek çok büyük bir potansiyele sahip. Bankacılık da dijitalleşme trendinden en fazla fayda sağlayan sektörler arasında. Biz de bankamız tarafından bugüne kadar tek seferde yapılmış en büyük yatırım olan yeni merkezimizle, hem bankacılığın hem de ülkemizin geleceği için önemli bir adım atmış olduk. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi, müşterilerimize en iyi hizmeti kesintisiz bir şekilde sağlamamıza katkıda bulunurken, bankamızda bilgi ve veri güvenliğini daha da güçlendirecek."

"Bankacılıkta teknolojinin kalbi bu merkezde atacak"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, temel atma töreninde şu değerlendirmelerde bulundu: "Bankacılığın geleceğinde teknoloji ve insan var. Biz de son yıllarda teknolojimize ve Akbanklılara önemli yatırımlar yaptık. Teknolojiye yaptığımız yıllık ortalama yatırım 100 milyon doları aştı. Bu yeni projemiz de toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Hem yüksek teknoloji operasyonlarımızı gerçekleştireceğimiz, hem de çalışanlarımızın faydalanacağı sosyal etkinlikleri düzenleyeceğimiz Akbank Veri ve Yaşam Merkezi de, insan odaklı ve teknolojiyle şekillenen bankacılık vizyonumuzla örtüşüyor.
Merkezimiz, Akbank'ın tüm operasyonlarının kalbi niteliğinde olacak, bankamıza yakışan bir girişim. Bu heyecan verici proje, geleceğe yatırımın çok önemli olduğu bu günlerde müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmemiz ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilmemiz için bize önemli bir avantaj sağlayacak. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi ayrıca, yüksek nitelikli Akbanklılar için yaptığımız çalışmalarımızın önemli bir parçası. Çalıştığımız mekanların yaptığımız işe katkısına duyduğumuz inançla, inovasyon kültürünü geliştirecek, çalışma hayatımızı zengin sosyal olanaklarla daha da cazip kılacak bir mekan tasarlamaya büyük özen gösterdik. Akbank Veri ve Yaşam Merkezi'nin bankamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Akbank Veri ve Yaşam Merkezi 2019 yılı içinde tamamlanarak faaliyete geçecek 

Gebze Şekerpınar'daki "Akbank Bankacılık Merkezi" kompleksi içinde "Akbank Veri Merkezi" ve "Akbank Yaşam Merkezi" olarak konumlandırılan iki proje için yaklaşık 250 milyon dolar tutarında yatırım planlandı.
İnşa sürecinin yaklaşık iki yılda tamamlanması beklenen "Akbank Veri Merkezi"nin 2019 yılı içinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Çevre dostu veri merkezi, kompleks içinde toplam 32 bin metrekare alanda kurulacak. Veri merkezinde yalnızca teknoloji operasyonundan sorumlu 7/24 vardiyalı ekipler yer alacak. Aynı kompleks içinde yer alacak olan yaşam merkezi binası da toplam 11 bin 700 metrekare alan üzerine kurulacak. Yaklaşık 3000 Akbanklı'ya sosyal faaliyetler ve günlük ihtiyaçlar anlamında da hizmet verecek. Konferans salonu, restoran ve kafeteryalar, spor salonu, basketbol ve tenis kortları ve bisiklet parkuru da içerecek merkezde, çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.
"Akbank Veri ve Yaşam Merkezi", yüksek şiddette bir depremde dahi kesintisiz hizmet verebilecek altyapıyla inşa edilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)